Skip to main content
Home » Hotell, restaurant og catering » Konkurransedyktig norsk interiør
Hotell, restaurant og catering

Konkurransedyktig norsk interiør

Heggeland Heiltre
Heggeland Heiltre
MONTERER SELV: For å være sikre på at kvaliteten opprettholdes står som regel Heggland Heiltre også for montering av det de produserer. På den måten har de full kontroll på hele prosessen. Foto: Grap Design/Heggeland Heiltre

Vi hører stadig at norskproduserte produkter blir så dyre at de taper i konkurransen. Heggland Heiltre lager skreddersydd kvalitetsinteriør til hoteller, restauranter og butikker, og de vinner ofte anbud i konkurranse med sine utenlandske konkurrenter.

Heggland Heiltre fra Os utenfor Bergen er en familiebedrift som ble stiftet i 1949. I dag er det tolv ansatte ved bedriften som har spesialisert seg på å produsere skreddersydd interiør til restauranter, butikker og hoteller. Virksomheten er landsdekkende, og på merittlisten står blant annet en rekke Dolly Dimples- og McDonalds-restauranter, Godt brød, Voss gymnas, Kunsthøgkolen i Bergen, statsministerboligen i Oslo, turistinformasjonen i Flåm, Handelshøyskolen BI, Clarion Collection Hotel Oleana, og Media City Bergen. I tillegg til norske kunder har bedriften også påtatt seg oppdrag i utlandet med jobber i Sverige, Danmark og Spania.

avatar

Roald Heggland

Daglig leder i Heggland Heiltre

Samarbeider med arkitekt

– Vi har veldig mange kunder som kontakter oss direkte, og da setter vi dem gjerne i kontakt med et av de arkitektkontorene som vi samarbeider med. Arkitektene hjelper kundene med design, og bidrar også til at kundene får gode, funksjonelle løsninger. Ofte er vi også med på noe av planleggingsprosessen, og da gir vi blant annet innspill på materialvalg, men det er først når tegningene fra arkitekten foreligger at vårt arbeid starter for fullt, sier daglig leder i Heggland Heiltre, Roald Heggland.

Hvilken arkitekt som Heggland setter kunden i kontakt med, varierer med hvilken type oppdrag det er snakk om. Noen er spesialister på butikkinnredninger, mens andre har spesialkompetanse på restaurant og hotell.

Ikke bare heltre

Til tross for bedriftsnavnet, Heggland Heiltre, leverer de ikke utelukkende treprodukter.

– Nei, vi bruker alt som finnes av materialer innen designindustrien. Derfor inngår for eksempel også både kobber, messing og plast i det vi produserer. Men det vi forlanger, er at kvaliteten på alt vi leverer skal være høyere enn normal standard. I stedet for å få et masseprodusert restaurantinteriør, kan vi lage noe som blir et smykke for kunden, fortsetter Heggland.

– På Mediesenteret i Bergen bygde vi en restaurant som inneholder alt fra industriaktige møbler til pallemøbler. Der tok vi også i bruk 50-talls campingvogner og hestehengere for å skape det miljøet som vi ville ha, sier han.  

Skreddersøm gjør også at løsningene i mye større grad kan tilpasses kundens lokaler. Da blir det enklere å utnytte hver kvadratmeter mer effektivt.

Monterer selv

For å være sikre på at kvaliteten opprettholdes står som regel Heggland Heiltre også for montering av det de produserer.

– På den måten har vi full kontroll på hele prosessen. Ved noen anledninger har vi leid inn eksterne monteringsfirma, men erfaringene har ikke vært så gode. Vi så fort at det ikke er vi som har gjort jobben. Blant annet oppdaget vi at det ble tatt en del snarveier, og det er ikke bra.

Utenlandsk konkurranse

Mange tenker nok at møbler og innredninger som er produsert i Norge blir veldig dyre, men Heggland forteller at de er fullt konkurransedyktige mot produsenter i Litauen, Polen og England.

– Vi har vunnet oppdrag i konkurranse med flere utenlandske firmaer. De som skal investere i skikkelige innredninger bør også tenke litt fremover. Hva om noe skjer og du vil reklamere på leveransen? Da er det nok mye enklere å ta det opp med en norsk produsent, enn å forholde seg til en utenlandsk. Vi stiller høye krav til oss selv, og for å klare å konkurrere mot utlandet må vi være bedre enn dem. Vi må levere kvalitet, det vil si produkter som varer i mange år, og som er sikre, avslutter Heggland.

Av Tom Backe, 

Next article