Skip to main content
Home » Hotell, restaurant og catering » Bytt ut plastikk og aluminium med komposterbare kaffekapsler
Sponset

Stavanger Kaffebrenneri er kjent for sin gode nybrente økologiske kaffe laget på en måte som gir minst mulig miljøavtrykk. Nå er de først ute i Skandinavia med kaffekapsler som kan komposteres.

– Vi har holdt på å brenne kaffe, basert på råkaffe som vi henter fra hele verden, i 18 år nå. Hele forretningsstrategien vår baserer seg på at vi skal levere kvalitetskaffe og at alt vi gjør skal være bærekraftig, forteller Sigurd Gramstad som er daglig leder på Stavanger Kaffebrenneri.

At kaffebrenneriet har tatt miljø, bærekraft og etikk på alvor kan dokumenteres. De har nemlig vært økologisk sertifisert i Debio og Fairtradesertifisert i over ti år. Det er også mer enn ti år siden bedriften ble klimanøytral. Nå viser de vei og tar Skandinavisk, bærekraftig kaffeproduksjon et steg videre med de nye komposterbare kaffekapslene som de nettopp har sluppet på markedet.

Nespressokompatible kaffekapsler

Stavanger Kaffebrenneri importerer rundt 30 ulike kaffetyper som de brenner selv.

– Den største fordelen er at kaffen er helt fersk, og at vi kan tilby kaffe av høy kvalitet og med ulike brenningsgrader. Nå kan vi også tilby et utvalg av disse kaffesortene levert i Nespressokompatible kaffekapsler som er laget av mais, og som du derfor kan kaste sammen med matavfallet, sier Gramstad.

Private labels til hoteller og restauranter

Kapslene selges så langt i utvalgte butikker i Stavanger, Oslo og Bergen, samt i egen nettbutikk. Stavanger kaffebrenneri kan også tilby Private labels til for eksempel hoteller som vil fremheve bærekraft og god smak, og som samtidig bygger opp under bedriftens profil og verdier.

Av : Tom Backe, [email protected]

Next article