Skip to main content
Home » Businessguiden » Vil gjøre hverdagen enklere for små- og mellomstore bedrifter
Sponset

Centiga tilbyr et komplett regnskap- og faktureringssystem – helt gratis.  – Dette er et system for regnskapsførere og sluttkunder, utviklet av regnskapsførere, sier Stian Andersen, Chief Specialist i Centiga. 

Teamet bak systemet har mange års erfaring med regnskapsbransjen og skybaserte produkter, og har nå lagt den samlede kunnskapen inn i Centiga.  

– Vi har lært hva som fungerer, og hva som ikke fungerer for oss som regnskapsførere. Alt vi har lært fra denne bransjen har vi tatt med inn i regnskapssystemet. 

Tilgjengelighet og funksjonalitet

Produktet de tilbyr – Centiga – er et fullverdig økonomisystem med all funksjonalitet man kan forvente. Hovedtanken er å tilgjengeliggjøre denne teknologien for små- og mellomstore bedrifter, som i utgangspunktet ikke har mulighet til å finansiere slike produkter. Dette for å gjøre hverdagen enklere for mindre selskap – både effektivitet- og kostnadsmessig.  

– Grunnstammen av Centiga, som tilbyr både faktura og regnskap, er helt gratis for sluttbruker, og det kommer ingen ekstrakostnader knyttet til lisenser eller transaksjon.  

– At vi ønsker å tilby et helt gratis produkt, som andre aktører tar betalt for, begrunnes i at produksjons- og driftskostnader på slik teknologi blir billigere og billigere, forklarer Sverre Tidemann-Nilsen, Growth Specialist i Centiga.  

– Teknologien er billig å utvikle, og skybaserte tjenester er enda billigere, men kostnaden for sluttbrukeren blir dyrere og dyrere. Dette gir ikke mening. Med dagens teknologi er det uhørt at man skal betale for å sende en faktura eller EHF – som har samme reelle transaksjonskostnad som en vanlig e-post.  

Alt du trenger for å holde styr på økonomien i bedriften. Inviter din regnskapsfører i systemet eller gjør det selv enkelt. Les mer her!

Tilpasningsmuligheter gir gratisprodukt 

Gratisproduktet muliggjøres av at Centiga også har andre tilleggsmoduler – apper- som kan aktiveres ved behov eller ønske. Innunder her kommer funksjoner som HRM, CRM, lønnssystem, timeføring, pensjonsordninger, og mer – alt til en kostnad som skiller seg fra det øvrige markedet.  

– Tilleggstjenestene våre vil ha en pris på mellom 20,- og 50,- kroner i måneden per funksjon, uten begrensninger i volum eller antall brukere, og bedriftene kan tilpasse alt etter behov.  

Tidemann-Nilsen forteller at kundene aldri vil betale noe som helst gebyr, med mindre de har behov for tilleggsfunksjonene.

Muligheten for individuell tilpasning gjør at produktet kan passe til et mangfold av sluttbrukere, med alt fra enklere faktura- og regnskapstjenester for enkeltmannsforetak og mindre selskap – til et større økosystem for profesjonelle regnskapsførere som har behov for å håndtere større volum.  

– Systemet vårt inneholder også en bransjeløsning for regnskapsførere med multiklientfunksjonalitet, som tilbyr et samlet system for de med et bredt kundespekter, forklarer Andersen.  

Blikket rettet utover 

Her til lands ble Centiga lansert så sent som september i år, men tjenesten har allerede fått 1 200 unike, norske selskaper som brukere. For fremtiden ser teamet et lovende marked i utlandet, både europeisk og globalt.   

– Hvis det blir en suksess i Norge vil det være lettere å få innpass i andre land. Norge er allerede veldig digitalisert, i motsetning til andre land, eksempelvis i Øst-Europa, hvor tilgang på internett, skybaserte løsninger og digitalisering er litt på etterslep.  

Uansett er visjonen krystallklar – å gjøre moderne teknologi tilgjengelig for flest mulig.  

Alt du trenger for å holde styr på økonomien i bedriften. Inviter din regnskapsfører i systemet eller gjør det selv enkelt. Les mer her!

Tekst: Morten Risberg, [email protected]

Next article