Skip to main content
Home » Businessguiden » Spar tid og skap mer verdi med ny teknologi
Sponset

Ved å digitalisere økonomien kan bedriften din jobbe mer effektivt og levere bedre resultater. Synes du det er utfordrende å komme i gang? SpareBank 1 Østlandet har de verktøyene du trenger for å lykkes, og våre rådgivere og spesialister står klare til å hjelpe deg.

Mange bedrifter jobber manuelt og må følge opp informasjon i excelark og på papir. Dette kan være både tidkrevende og tungvint arbeid. Heldigvis trenger du verken å gjøre store grep eller bruke mye penger på å komme i gang med mer effektive løsninger.

– Begynn gjerne med å få regnskapet over på skybaserte systemer, sier avdelingsleder Sigrid Evenstad Moe i SpareBank 1 Østlandet.

– Med løsningen Bank+Regnskap snakker banken og regnskapssystemet sammen. Dermed samles alt rundt bedriftens økonomi på samme sted, og du slipper jobben med å samordne bank og regnskapssystem, forteller hun.

Gjør excelark og papir overflødig

Bank+Regnskap kombinerer det beste fra to verdener. Et skybasert regnskapssystem som er integrert med nettbanken, i tett samspill med et støtteapparat av mennesker. Egne team med erfarne regnskapsførere og rådgivere står parat til å svare på alt du lurer på om bank, regnskap og økonomi. Som bedriftseier skal du kunne dekke alle behov for fakturering, regnskap, lønn, timeføring, betaling og finansiering, uavhengig av bedriftens størrelse. Bank+Regnskap er en ren skybasert regnskapsløsning, hvor det er lagt stor vekt på automatisering og brukervennlighet. Alt går elektronisk, og manuelt regnskap blir overflødig.

– Ved å digitalisere alle prosesser som ender opp i et regnskap, kan du hente ut mye nyttig informasjon. Du kan kontinuerlig følge med på lagerstyring, kassesystem, logistikk og netthandelsplattformer, for å nevne noe. Når regnskapet er digitalisert sparer du tid, samtidig som du reduserer risikoen for menneskelige feil – som at noen har glemt å oppdatere et excelark. Slik kan bedriften bruke mindre tid på regnskap og mer tid på kjernevirksomheten, sier Sigrid Evenstad Moe.

– Beslutninger basert på fakta, ikke følelser

Dedikerte team i konsulent- og regnskapshuset TheVIT står klare til å hjelpe deg med både enkle og mer kompliserte regnskapsfaglige problemstillinger. THeVIT bistår også med å digitalisere øvrige deler av virksomheten. De kan gå inn i ledergrupper og se på systemer og strategier. Hvilke data har bedriften, og hvordan bør disse settes sammen på en fornuftig måte? Hvilke forbedringer kan du gjøre?

– Ved å sammenstille data fra flere systemer, kan du enklere styre bedriften riktig. Du får bedre oversikt og større muligheter for kontroll og styring, sier Micael Schneider Ueland, leder for Business Intelligence og Rapportering i TheVIT.

– Mange virksomheter har ikke tilstrekkelige data eller utnytter ikke sine data til å få innsikt i hvordan virksomheten egentlig opererer. Da må mange beslutninger tas på grunnlag av følelser og synsing, og ikke basert på fakta. Det gir ofte dårligere beslutninger enn de kunne og burde vært, sier han.

Finn ut hva som driver verdiskaping

– Du kan se hva som driver kostnader og inntekter og følge med på forhold som «spiser opp» marginene dine. Driver du for eksempel et transportfirma kan du følge med på salg, lønn, timeføring, HR, drivstoff og se løpende forbruk per bil. Ved å sammenstille all denne informasjonen finner du ut hva som driver verdiskapingen i bedriften, forteller Ueland.

Han mener at både små, store og mellomstore bedrifter kan ha god nytte av dette.

– Med oss på laget trenger du ikke et eget datavarehus eller en analyseavdeling. Vi kan bistå ved behov, enten det er på regelmessig basis eller å hjelpe deg med å komme i gang og sette interne ressurser i posisjon til å lykkes, sier Ueland.

TheVIT bruker verktøyet Microsoft Power BI. Her kan bedriften hente og sammenstille data fra mange systemer. Til sammen gir informasjonen et totalt bilde av driften. Slik kan dette skape verdi:

  • Du sparer tid ved å automatisere rapporter og innhenting av datagrunnlag. 
  • Du sikrer bedre kvalitet ved at rapportering følger samme, gjennomtenkte logikk hver gang. Det er mindre rom for menneskelige feil, og du har et større spekter av visualiseringer.
  • Du bidrar til bedre prestasjon ved å fokusere på det som bidrar til økt verdiskaping.

Informasjon og data fra bedriften din settes sammen i et dashboard. Her kan du enkelt følge med på utviklingen – når som helst og hvor som helst.

Dette er Bank+Regnskap

Med bank og regnskap i én pakke får du nettbank, regnskapsprogram, regnskapsførere og rådgivning når du trenger det. Alt rundt bedriftens økonomi samles på samme sted.

– Regnskapsprogrammet SpareBank 1 Regnskap.
– Regnskapsfører og rådgivning når du trenger det.
– En av markedets beste nettbank og mobilbank.

Det finnes tre ulike pakker. Alle pakkene inkluderer bankkort, nettbank bedrift, fakturering med KID, driftskonto, skattetrekkskonto og plasseringskonto.

Les mer om Bank+Regnskap her!

Av SpareBank 1 Østlandet

Next article