Skip to main content
Home » Businessguiden » Regnskapsfører eller gjøre det selv? – Ja takk begge deler
Sponset

Bedriftseiere er driftige folk som er vant til å ta saken i egne hender. Nå vil SpareBank 1 Østlandet gjøre regnskap enda enklere for bedriftene.

Alle som starter for seg selv møter på et tidspunkt regnskapsfaget i døra. Noen liker å jobbe med økonomi, men for mange er regnskap lite givende ekstraarbeid.

SpareBank 1 Østlandet ønsker å gjøre regnskap så enkelt som mulig, slik at bedriftene kan bruke mer tid på sin kjernevirksomhet. Derfor lanserer banken nå konseptet Bank+Regnskap.

Nylig har SpareBank 1-alliansen sammen med DNB kjøpt opp Uni Micro, en av Norges ledende aktører innen ERP- og økonomisystemer. Med dette inngår bankene et teknologisamarbeid innen regnskap.

– Vi går sammen for å gjøre det langt enklere for bedrifter å løse sine daglige behov i én flate, forteller Hans Olav Wedvik, konserndirektør for bedriftsmarked i SpareBank 1 Østlandet.

Hans Olav Wedvik

Konserndirektør for bedriftsmarked i SpareBank 1 Østlandet

God hjelp til små og mellomstore bedrifter

TheVIT er et datterselskap av SpareBank 1 Østlandet, som blant annet tilbyr økonomi- og regnskapstjenester til små og mellomstore bedrifter. Sammen med banken vil de lansere Bank + Regnskap til sine kunder.

– Teknologien som banken nå tilbyr mindre virksomheter, gjør at de kan føre regnskapet selv. Vel, ikke helt selv. Mange har behov for hjelp når de står fast, enten det gjelder forståelse av lover og regler, eller det er å forstå virksomhetens økonomi. For disse kundene er SpareBank 1 Regnskap kombinert med fleksibel tilgang til TheVITs fagkunnskap midt i blinken, sier Stein-Ragnar Noreng, administrerende direktør i TheVIT.

Stein-Ragnar Noreng

Administrerende direktør i TheVIT

Med Bank+Regnskap får du alt du trenger for å styre økonomien i bedriften din. Les mer her!

Enklere dialog med regnskapsføreren

– Vår visjon er at bank og regnskap skal smelte helt sammen. Vi vil at kundene skal kunne dekke alle sine behov som fakturering, regnskap, lønn, timeføring, betaling og finansiering, uavhengig av bedriftens størrelse. Det er naturlig at bankene knytter digital fakturering og regnskapsførsel tettere opp mot konto og betalinger, sier Wedvik i SpareBank 1 Østlandet.

Banken mener at denne typen satsing må gjøres i samarbeid med regnskapsførere, som er viktige rådgivere for bedrifter. Wedvik tror ikke at regnskapsførerens rolle skal helautomatiseres, men at bankene kan bidra til å forenkle deres hverdag gjennom gode digitale løsninger.

Uni Micros plattform blir en banktilpasset regnskapsprogramvare for både bedriftskunder og regnskapsførere.

Sette bort eller gjøre selv

Det er opp til den enkelte bedrift å vurdere hvor mye av regnskapet man vil gjøre selv. Stein-Ragnar Noreng forteller at det ikke er noe fasit på dette.

– Det unike med løsningen er at kundene nå kan si «ja takk, begge deler». Her kan du gjøre alt du føler deg trygg på, samtidig som hjelpen bare er et tastetrykk eller en telefon unna, sier Noreng.

Han anbefaler å søke støtte fra en regnskapsfører så fort man blir usikker, glemmer frister eller hvis det er perioder hvor økonomi tar for mye tid bort fra det man egentlig bør fokusere på. Bank + Regnskap er introdusert til et knippe av kundene, og de er så langt veldig positive til det de ser.

– Når banken og regnskapssystemet ikke bare snakker sammen men virkelig er tett integrert, ser vi store effektiviseringsgevinster. Kundene kan gjøre mer selv uten at det krever like mye tid som før. Når banken uansett stiller med regnskapsfører, hvis og når de har behov for det, blir dette i sum en veldig god og fleksibel løsning, sier han.

Med Bank+Regnskap får du alt du trenger for å styre økonomien i bedriften din. Les mer her!

Tekst: Sparebank1 Østlandet

Next article