Skip to main content
Home » Bærekraftige investeringer » En konferanse viet bærekraft og samfunnsansvar
Bærekraftige investeringer

En konferanse viet bærekraft og samfunnsansvar

Henrik Syse
Henrik Syse
Henrik Syse holdt foredrag på CSR-konferansen i 2017. Foto: Strømmestiftelsen

Hvis du vil lære mer om hvordan din egen virksomhet kan bli mer bærekraftig, bør du delta på CSR Konferansen som arrangeres i Kristiansand i oktober.

– Vi opplever et skifte i tankesettet omkring CSR. For rundt ti år siden dreide veldig mye seg om å skape et godt omdømme for å trekke til seg kunder og flinke medarbeidere. Mange mente at hovedoppgaven til bedriftene utelukkende var å skape arbeidsplasser og verdier for eierne. Sånn er det ikke lenger, nå begynner de aller fleste å forstå at de også må ta ansvar for en del av de globale utfordringene vi står overfor, sier Rune Mørland som er nestleder for markeds- og kommunikasjonsavdelingen i Strømmestiftelsen.

Når forbrukerne finner leverandører som tar et slikt ansvar, som går utover bedriftens eget virke, vil forbrukerne også velge å benytte disse leverandørene. Derfor er det lønnsomt å drive aktiviteter som bidrar til et plussregnskap enten det dreier seg om ansvarlighet innen miljø, klima, menneskerettigheter eller på andre viktige områder.

Inpirasjon og innsikt

På CSR Konferansen som arrangeres i Kristiansand den 10. oktober er målsettingen å sette fokus på viktigheten og nytteverdien av å ha et godt forankret samfunnsansvar i bedriftene.

– Arrangementet retter seg mot næringslivsledere og bedriftseiere. Vi ønsker å vise hvordan forretningsvirksomhet kan utvikles med fokus på bærekraft og samfunnsansvar. Det er mange som synes denne tematikken virker vanskelig og ikke helt vet hvordan de kan tilpasse sin egen virksomhet. Derfor ønsker vi at konferansen skal være en inspirasjonskilde som kan dytte dem i riktig retning ved å gi dem innsikt i hva andre har gjort, forklarer Stein Inge Jærnes som er styremedlem i Kruse Smith Stiftelsen.

I år spisses temaet mot Parisavtalen og hvordan lokale virksomheter kan tilpasse seg denne avtalen i praksis. Tidligere miljøvernminister Tine Sundtoft, som signerte Parisavtalen for Norge, vil holde innlegg om Parisavtalen på årets konferanse.

Det er Kruse Smith Stiftelsen, DNB og Strømmestiftelsen som står bak arrangementet som ble arrangert for første gang i 2016.

Nye forretningsmuligheter

Det er i ferd med å åpne seg nye forretningsmodeller for de bedriftene som er opptatt av å ta samfunnsansvar, og Mørland i Strømmestiftelsen har sett mange tegn til innovasjon:

– Hele verdens øyne er knyttet til plastproblematikk. Nå ser vi på en ny teknologi der innsamlet plast kan støpes om og brukes som innsatsfaktor til nye produkter. I Afrika kan for eksempel plasten støpes om til skolepulter og stoler. Vi oppnår mye positivt med dette. Det skapes arbeidsplasser både for de som samler inn plasten og for dem som støper de nye produktene. Siden det er lite skog i dette området er plast et godt alternativt materiale som kan benyttes istedenfor tre. Da blir plutselig plasten, som egentlig var et problem, en veldig nyttig ressurs, forklarer han.

– Dette er bare ett eksempel. Jeg tror at de som tar bærekraft og samfunnsansvar på alvor og griper mulighetene vil kunne oppleve spennende ting fremover, derfor er denne konferansen veldig viktig, avslutter Mørland.

Dette er CSR Konferansen

  • En konferanse som retter seg mot næringslivsledere og bedriftseiere hvor tema er bærekraft
  • CSR Konferansen arrangeres på Kilden i Kristiansand den 10. oktober
  • For bestilling og mer informasjon se csrkonferansen.no

Av Tom Backe

Next article