Skip to main content
Home » Fremtidens Vestfold » – Utrolig mange muligheter som få vet om
Sponset

Visste du at Norges netthandelhovedstad er Sandefjord? Men Komplett-eventyret er bare én del av alt det som trekker unge og lovende hit.

– Her er det lavere levekostnader, men i grunn like mange muligheter som i Oslo, sier Pål Zimmermann Vonen (27) hos rådgivings- og revisjonsfirmaet PwC.

Han valgte nylig å flytte tilbake til Sandefjord, siden Vestfold-avdelingen til PwC er i sterk vekst. Per i dag er de 63 ansatte, men målsettingen er å vokse ytterligere og bli opp mot 100 ansatte i løpet av fem år. Selv om han er fra byen, ble han overrasket over mangfoldet i næringslivet da han begynte å jobbe tett på de lokale aktørene.

– Her er det utrolig mange muligheter, som få vet om!

Pål Zimmermann Vonen

PwC

Kraftig vekst

– Det Pål er blitt kjent med nå, gjennom sin jobb i PwC, er resultater av sterk vekst i veldig mange bransjer. Vår hovedutfordring er å klare å skaffe nok folk til alle de spennende jobbene, sier Hanne Marie Pedersen, markedssjef i Sandefjord Næringsforening (SNF).

Hanne Marie Pedersen

Markedssjef i Sandefjord Næringsforening (SNF)

Byen er kjent for sin fortid som hvalfangsthovedstad og for malingskonsernet Jotun. Men i dag er det veldig mye annet som burde gjøre Sandefjord kjent, for eksempel at Nordens største nettbutikk ligger her.

– 95 prosent av arbeidsplassene i Sandefjord er i privat sektor. Det sier en hel del om aktiviteten her. Og bredden er stor – vi er helt i norgestoppen i næringsvariasjon, fortsetter Pederssen.

Med nærmere 550 medlemsbedrifter er Sandefjord Næringsforening en viktig samarbeidspartner, stemme og møteplass for næringslivet. Les mer på tenksandefjord.no.

Satser i Sandefjord

Konsulentfirmaet Capgemini går den andre veien. Dette er et stort, internasjonalt selskap, som nå ser verdien av å etablere seg i Vestfold og Telemark.

– Sandefjord har et sterkt næringsliv med flere store selskaper nasjonalt og globalt. Derfor er det interessant for oss å tilby våre tjenester her, sier Kristine Stiansen Neset, leder for det nye Capgemini-kontoret i Sandefjord.

Capgemini i Sandefjord startet i september 2021 med 30 nyansatte, der mange kan tilby utviklings- og skykompetanse. Målet er å være 50 ansatte i løpet av 2022.

Ingredienser til legemidler

Av muligheter i Sandefjord som mange kanskje ikke er klar over, trekker Hanne Marie Pedersen frem høyteknologisk utvikling og forskning:

– Kjemikonsernet BASF er for eksempel involvert i den komplekse produksjonen av legemidler.

Pedersen mener også det er viktig å få frem at mange av de spennende etableringene innenfor nye, digitale forretningsområder ikke kommer ut av «løse luften».

– Sandefjord har utviklet en kultur for digital knoppskyting. Programvarefirmaet Gurusoft har 20 års erfaring, og med sine 40 ansatte betjener de nå 400 kunder over hele landet. Dette er noe av bakgrunnen for alle nettbutikkene som er etablerte her.

Søkte seg sørover

Kristoffer Ravik Andresen (29) er utdannet sivilingeniør i datateknologi ved NTNU i Trondheim. Etter studiet arbeidet han som konsulent der i to år, før han aktivt søkte seg sørover. Hele strekket fra Oslo til Kristiansand var aktuelt for ham og samboeren.

– Komplett er den mest interessante arbeidsplassen innenfor mitt fagfelt i Norge, forteller han.

Kristoffer Ravik Andersen

Komplett

Før han begynte der, hadde han riktignok mest kjennskap til Komplett som kunde i nettbutikken.

– Det du ser som kunde, er jo så enkelt. Men bak det enkle ligger det høyteknologi og mange spennende utfordringer, forteller han.

Utviklingsteamet han er en del av teller over 45 ansatte. De arbeider med å videreutvikle til sammen syv nettbutikker som dekker privat- og bedriftsmarkedet i Norge, Sverige og Danmark. Komplett-gruppen har til sammen 670 ansatte.

– Produktene vi selger gjenspeiler også kulturen i Komplett. Vi er en leken arbeidsplass, med lidenskap for gaming. Akkurat nå har vi for eksempel en intern turnering i CS:GO, sier Kristoffer.

Naturen overrasket

Før Kristoffer flyttet til Sandefjord, var hans kjennskap til stedet lav. Han ble kjent med et hyggelig sentrumsområde, men mest overrasket ble han over mulighetene naturen byr på.

– Det er jo kjempefint langs brygga, spesielt når du fortsetter ut mot badestedene. Og turmulighetene i marka like ved der vi bor, setter jeg også pris på, forteller han.

Han og samboeren er i en alder og situasjon der det er naturlig å tenke på etablering. Også i det perspektivet virker Sandefjord forlokkende.

Next article