Home » Fremtidens Vestfold » Kraftig vekst for internasjonalt tech-selskap i Larvik
Sponset

Visste du at et internasjonalt IT-selskap, med innpå 300 ansatte i ti land, har hovedsetet sitt i Hammergata i Larvik, der selskapet for 17 år siden også ble grunnlagt?

I dag er ABAX en internasjonal aktør som leverer produkter og tjenester innen flåtestyring, utstyrskontroll, verktøysporing og mobilitetsdata. Fokus er på innovative og brukervennlige løsninger, som gir kundene bedre innsikt og kontroll.

– De over 40 000 kundene våre befinner seg hovedsakelig i Europa, og i Norge har vi en betydelig markedsandel. Kundene består for en stor del av entreprenører, forteller CPO (Chief People Officer) Silje Bogen.

Silje Bogen

CPO, ABAX

Smart Mobility

Det som begynte med en elektronisk kjørebok, har etter hvert utviklet seg til avansert flåtestyring og andre løsninger for smart mobilitet.

– Vi har fokus på videreutvikling av kjerneproduktet, samt å utvikle nye produkter og løsninger på toppen av dataene. Med ABAX Smart Mobility får kundene full oversikt over kjøretøy, maskiner og verktøy – direkte på mobilen. Vi innhenter og analyserer kundenes data, slik at de kan ta de riktige beslutningene for sin bedrift, forklarer Silje.

– Veksten, både internasjonalt og her hjemme, gjør at vi har behov for å hyre flere kloke hoder, både innen kjernevirksomheten, som fortsatt er kjørebok med tilhørende løsninger, men også innen nye mobilitetstjenester i en SaaS (Software as a Service) modell. Primært søker vi produktspesialister, -utviklere og -designere, men også folk innen salg og markedsføring, finans, og HR, slik at vi kan fortsette å bygge en organisasjon som gjør at vi også i fremtiden er leveringsdyktige. Vi er med andre ord ute etter et bredt kompetansemangfold på tvers av våre kontorer.

Trenger folk i Larvik

ABAX står som et levende bevis på at det er mulig å leve og jobbe i raskt ekspanderende teknologiselskaper også utenfor storbyene, men rekruttering kan fortsatt være en utfordring.

– Det sier seg jo selv at det blir færre folk å velge i på mindre steder, så for oss er det viktig at vi er synlige for kandidatene vi ønsker å tiltrekke oss. Vi har lenge vært, og er, en stor og viktig aktør og arbeidsgiver i Vestfold, og vi syns det er viktig å synliggjøre hvilke jobbmuligheter som fins her. Blant våre rundt 300 medarbeidere finner vi folk av 15 nasjonaliteter, fordelt på kontorer i ti land, og vi trenger alltid folk, også her i Larvik, der eventyret begynte.

– Vi har ambisjoner om å forbli en viktig arbeidsgiver i Vestfold, og bidra til at Larvik også i fortsettelsen forblir et teknologisk kraftsentrum, avslutter Silje.

Innsikt som fører til smarte beslutninger

Full kontroll over alle dine eiendeler med ABAX – En smart og brukervennlig datadrevet plattform.

Av Jarle Petterson

Neste artikkel