Skip to main content
Home » Fremtidens Vestfold » Et eldorado der barn og voksne har det gøy sammen
Sponset

I Foldvik Familiepark rett utenfor Stavern, kan hele familien kose seg sammen uten kjas og mas. Her finnes over 40 attraksjoner, alle slags tradisjonelle gårdsdyr, og masse morsomme aktiviteter, som å hoppe i høyet, ake i akebakken eller suse ned vannskliene.

I Foldvik Familiepark eksisterer verken stress, tidsklemme, lange køer eller kjøpepress. Når foreldre forlater parken etter en idyllisk dag, skal de ha mer energi enn når de gikk inn i den. På gårdsområdet kan du få nærkontakt med alle slags tradisjonelle gårdsdyr og noen eksotiske dyr som kysseglade lamaer og tre søte alpakka-frøkner; Trixi, Ninja og Serina.

– Å gå inn i Killingbu og hilse på de søte geitekillingene er veldig populært, og de kommer gjerne bort og hilser på gjestene, sier daglig leder, Helene M. Foldvik

Fra jordbæråker til familiepark

Da Sigmund Foldvik, som driver gården i dag, vokste opp, hadde de store jordbæråkre med selvplukk på gården. For at barna skulle ha noe å holde på med mens foreldrene var på selvplukk, rigget foreldrene hans til med lekeapparater og kanininnhegninger i hagen. Tilbudet ble veldig populært, og ble flyttet til baksiden av gårdstunet hvor det fortsatte å utvikle seg. Da Sigmund overtok gården i 1997, oppdaget han fort at dette hadde blitt en så stor utgift at han ikke kunne klare å betjene denne lille parken. Han måtte derfor ta et valg om fremtiden til dette tilbudet og valgte å gi det et løft for å kunne drive tilbudet kommersielt. Foldvik Familiepark var dermed en realitet, og har blitt bygget stein på stein i årene etterpå, frem til i dag. I fjor fikk parken også sin egen shuttlebuss Foffaekspressen. Den kjører langs hele kyststripen og plukke opp gjester som skal besøke parken eller som ønsker å benytte noen av de andre flotte tilbudene i nærmiljøet.

Eneste utendørs badeland i Vestfold

I fjor åpnet den største investeringen til parken noensinne – Fjøset! Fjøset er ikke et fjøs i vanlig forstand, men et gedigent klatrestativ med fem ulike vannsklier fra ulike platåer, helt unik i Norge. Fjøset har også tre morsomme barnesklier som ligger rett ved Plaskedammen som kom i 2018.  Her kan barna boltre seg med vann som spruter i alle retninger, vannbøtter og fontener. Med hele 30 grader i vannet så er det duket med timevis med vanvittig mye moro.  

Sagnet om edelstensgruva

Sigmunds bestefar, Jens Pettersen Foldvik, hadde i sin barndom hørt et sagn som fortalte at det skulle være en skatt på Foldvik – en skatt i form av edle stener. Jens satt ofte og drømte om å finne denne skatten, mens han hamret inn sine initialer i fjellet. Disse kan du se på fjellet den dag i dag. Sagnet ble fortalt til Sigmunds far, og videre til Sigmund selv.
Da Covid-19 kom til landet, ble fremtiden på gården med ett mye mer usikker. Sigmund nevnte for Foffa at jammen hadde det nå vært fint om denne skatten virkelig fantes. En dag kom Foffa løpende og sa at han endelig hadde funnet ut hvor skatten var, og plutselig hadde Foldvik sin helt egen edelstens gruve med både rubin, safir og larvikitt. Denne skatten vil Foffa gjerne dele med gjestene. Kanskje du også finner en skatt?

Kan grille egen mat

Man blir sulten av å hoppe i høyet, sykle på x-cross biler, kjøre elektriske traktorer og leke hele dagen. Gratis gassgriller står til utlån, og bord og paviljonger står rundt i parken. Ellers kan man kippe av seg skoene og slenge seg ned på de svære gresslettene.

– Lommeboka skal få ligge langt ned i bagen. Vi skal kun tjene penger på inngangsbilletten, sier Helene, og legger til:

– Vi ønsker å skape gode minner for både gjestene, ansatte og dyrene. Det gjør vi ved å tilby jordnær og ekte gårdsidyll helt fritt for stress, tidsklemme, lange køer eller kjøpepress.

VELKOMMEN 18. MAI 2024

Opplev et eldorado for hele familien

 Av Marte Frimand 

Next article