Skip to main content
Home » Fremtidens Vestfold » Ta del i fremtiden
Sponset

EFD Induction er suksesshistorien om den lille norske gründerbedriften som vokste til et stort internasjonalt konsern. Forklaringen ligger i innovativ induksjonsteknologi, og troen på å inkludere de ansatte.

Selv om EFD Induction for lengst har blitt store internasjonalt, ligger hovedkontoret fremdeles i Skien. Derfra styres et globalt nettverk av kontorer, fabrikker og verksteder fordelt på mer enn tjue land i Europa, Asia og Amerika. Konsernet, som er en av verdens største produsenter av industrielt induksjonsutstyr, er ledende innen induksjonsteknologi, og er kjent for sine banebrytende løsninger for oppvarming av metall. Selskapet har de siste årene etablert seg som verdensledende leverandør til vindturbinprodusenter, og satser nå stort på å utvikle utstyr til produksjon av fornybar energi og elektriske biler.

Den norske modellen er grunnlaget

Rundt 200 ansatte jobber i lokalene i Skien som huser både konsernledelsen og den norske avdelingen, som er selskapets viktigste europeiske produksjonsanlegg for induksjonsomformere og rørsveisesystemer.

– Den norske modellen er grunnlaget for vår suksess, og vi har tro på å la alle bli en del av noe. Det er menneskene som jobber her som er de varige verdiene i selskapet, forteller CEO Bjørn Eldar Petersen.

Bjørn Eldar Petersen

CEO, EFD Induction

– Våre ansatte har uovertruffen kompetanse og erfaring, og er ledende eksperter innenfor sitt felt. Samtidig ønsker vi stadig nye unge mennesker som vil jobbe med grønn fremtidsrettet teknologi velkommen. De har en annen utdanning, og vår erfaring er at når yngre kunnskap møter moden erfaring, oppnår vi utrolige løsninger.

Han er klar på at det å inkludere de ansatte er nøkkelen til suksess.

– Det er det engasjementet som de gir hver eneste dag som gjør at vi er i teten i vår bransje, både når det gjelder teknologi og posisjon i markedet, mener han.

– Våre grunnleggende verdier «Passionate, Reliable, Respectful and Cooperative» har vi jobbet frem i samarbeid med de ansatte gjennom gode diskusjoner. Her har vi de beste fagmiljøene i verden, og kjerneverdiene våre er menneskene som jobber her.

FREMTIDSRETTET SALGSSUKSESS: De siste årene har det vært stort fokus på digitalisering for å tilrettelegge for Industri 4.0. Med heldigitalt styringssystem er denne lille miljøvennlige rørsveiseren blitt en formidabel salgssuksess. Foto: EFD Induction

Grønn teknologi

EFD Induction bidrar aktivt i det grønne skiftet, og opplever at dagens kunder stiller klare krav til bærekraftige løsninger. Innovasjon står høyt i kurs hos selskapet som satser stort på produktfornyelse. Fire prosent av omsetningen settes av til forskning og utvikling. 

– Vi tar klimautfordringene på alvor, og jobber hele tiden for å utvikle nye løsninger på lag med fremtiden, forklarer Petersen.

Bedriften ser en betydelig vekstmulighet innen trådløs kraft og batteriteknologi, og ser for seg innovative løsninger for selvstyrende kjøretøyer og lading av elektriske biler og ferger.

– Hvordan kan vi utvikle teknologi som gjør at biler kan lades mens de kjører, og hvordan kan vi få ferger til å starte ladeprosessen idet de legger til kai? spør Petersen seg.

I sterk vekst

EFD Induction er en bedrift i sterk vekst, og har unike muligheter for den som vil jobbe i en norsk bedrift, men som også ønsker seg en internasjonal karriere. Dette er stedet for dem som søker en bærekraftig arbeidsplass med fokuset rettet mot fremtiden.

– Hos oss er det stor takhøyde og store utviklingsmuligheter, smiler direktøren.

Les mer på efd-induction.com.

Av Merete Låstad

Next article