Skip to main content
Home » Fremtidens Vestfold » Kommunen hvor industrien er grønn og levekårene gode
Sponset

Tyngdepunktet i norsk prosessindustri ligger i Porsgrunn og frister med mange spennende arbeidsplasser. I kommunen er det dessuten rimelig å komme inn på boligmarkedet og oppvekstsvilkårene for barn og unge er svært bra.

– Jeg er veldig stolt av kommunen vår, sier ordfører Robin Kåss.

– For noen år siden kåret UNICEF Porsgrunn til den av Norges største kommuner som satser mest på barn og unge. Vi setter våre yngste innbyggere aller høyest med gode resultater fra skoler og barnehager, fortsetter han.

I det hele tatt er kommunen opptatt av innbyggerne sine. De har rustet opp sykehjemmene, de har mange nye skoler og en skolestruktur hvor barneskoler er nær der folk bor. Porsgrunn har også en internasjonal skole, videregående skole med IB-linje, samt Universitetet i Sørøst-Norge med en campus som teller mer enn 2,300 studenter.

Et sterkt næringsliv

Næringslivet i Porsgrunn preges av industrien, skipsfart og internasjonale investeringer. Mens mange andre steder har blitt avindustrialisert på grunn av utenlandsk konkurranse, går utviklingen i Porsgrunn motsatt vei.

Robin-Kaass

Robin Kåss

Ordfører, Porsgrunn kommune

– Årsaken er at våre bedrifter har satset veldig mye på kunnskap, forskning og teknologiutvikling. På den måten tiltrekker de seg mange kloke hoder og mye kompetanse. Bedriftene har dessuten holdt på med grønn omstilling i nærmere 40 år. Nå er det nettopp bevilget 25 milliarder kroner til karbonfangst og vi er stolte over at vi er valgt som lokasjon for både statsforetaket Gassnova og selve fangstanlegget som skal være i Brevik, så fremtiden er spennende, sier ordføreren.

Porsgrunn tiltrekker seg ny industri på grunn av god kraftforsyning, vannforsyning, infrastruktur for logistikk og kompetent arbeidskraft. Nylig annonserte for eksempel Elkem at de vil gjøre en investering i milliardklassen for batteriproduksjon på Herøya.

– Vi ser også at det er mange som tør å tenke nytt her. Vi ser det på utviklingen i sentrum, på kulturlivet, og ikke minst på alle de nye bedriftene som dukker opp på skuldrene til de etablerte bedriftene som har vært her veldig lenge, tilføyer han.

Gunstig å investere i bolig

Porsgrunn har mange attraktive tomter og boliger. Markedet fungerer godt med rimelige priser samtidig som omsetningstiden er kort hvis man vil selge. For de som ønsker en urban livsstil har det blitt bygd mange nye leiligheter på elvefronten og i sentrum. Kommunen har også fantastiske bo-områder ganske nært sentrum, eller langs Eidangerfjorden, for dem som ønsker enebolig, tomannsbolig eller å bo i rekkehus.

– Også er det jo faktisk sånn at hvis du selger en leilighet i Oslo, kan du kjøpe enebolig ved sjøen i Porsgrunn og fortsatt ha penger igjen til å kjøpe deg en båt, avslutter ordføreren fornøyd.

Av Tom Backe

Next article