Skip to main content
Home » Fremtidens Vestfold » Hendene fulle med Vestfold og Telemark-vekst
Sponset

Sweco i Vestfold og Telemark er en selvstendig region, med høy grad av lokal beslutningsmyndighet som sikrer nært samarbeid og rask respons til kunder. Men oppdragsmengden gjør at de trenger flere kolleger  – selv om de er 18.000 i Europa.

– For tiden er vi blant annet involvert i Norcems karbonfangst-anlegg, Elkems vianode-fabrikk for fremstilling av grafitt til batterier, NEL, som lager elektrolyse-utstyr for hydrogenproduksjon, Yaras initiativ for hydrogen som erstatning for LNG i kunstgjødsel-produksjonen samt Skagerak Energi. Så det går mye i det grønne skiftet i Porsgrunn for tiden, sier Tore Øverås, Swecos regionleder i Vestfold og Telemark.

Tore Øverås

Swecos regionleder i Vestfold og Telemark

Han forteller at de primært er rådgivere innen konstruksjonsfag (bygg/anlegg), infrastruktur, ventilasjon, elektro, brannfag, akustikk, energikonsepter samt prosjektledelse for byggherre. De har også jurister som bistår kommuner med byggesaker og lignende. De er opptatt av bærekraft, og påvirker holdninger med kjøttfrie kantinedager, sykling til jobb-kampanjer og lite papirutskrifter.

– Men det er prosjektene som gjør størst utslag. Da snakker vi bærekraft i praksis.

Bli med Sweco på vår grønne utvikling i Vestfold og Telemark. Søk her!

Godt arbeidsmiljø

Øverås trives godt i et ingeniørtungt og innovativt miljø. De har førsteklasses lokaler, lavt sykefravær, gode sosiale tiltak og tilbud om eget kontor. Men han overlater dommen til kolleger:

«Vi har et inkluderende arbeidsmiljø, der man føler seg hørt, sett og verdsatt, med takhøyde for «dumme» spørsmål, å be om hjelp eller slå av en prat. Dørene til kolleger er alltid åpne, og vi har en bedriftsklubb som arrangerer kule arrangementer og turer, og ivaretar det sosiale miljøet, også utenom arbeidstid.» Kristin Antonsen, rådgiver bygg, Notodden

«Du får jo mulighet til å jobbe med mange spennende prosjekter av stor samfunnsbetydning, som bidrar til faglig utvikling. Jeg trives også godt med en fleksibel arbeidshverdag, og setter pris på all friheten.» Anita Pedersen, siv. ing. VA, Sandefjord

«Vi har en sosial arbeidsplass, som scorer høyt på team building. Her vektlegges det at trivsel gjør noe med innsatsen. Jeg gleder meg til hver dag på jobb, meningsfulle oppgaver og samarbeid med dyktige kolleger. Det er kult at en liten plass som Seljord er kjent for tung kompetanse innen VA-prosess. Her får man ansvar fra dag én, og du føler deg fort som en viktig ressurs. Det er også fint at man kan påvirke arbeidsdagen selv.» Marit Hovden, rådgiver VA-teknikk, Sweco Seljord

– For kundene er det et pluss at vi er inndelt i selvstendige regioner, med høy lokal beslutningsmyndighet. Dermed får vi et nært kundeforhold, med gode forutsetninger for oppfølging og rask respons. Som del av et konsern kan vi likevel utveksle resurser mellom regionene i større prosjekter, sier Øverås.

Ønsker flere kolleger

– Dette er jo blitt mye lettere med digitale hjelpemidler. Hjemmekontor og Teams understøtter Sweco-filosofien om frihet under ansvar. Erfaringen viser også at folk presterer svært godt under slike forhold, men vi vil jo gjerne ha dem tilbake etter pandemien.

– Ellers bruker vi digitale verktøy som er tilgjengelig i de forskjellige fagene, og vektlegger gode arbeidsrutiner. Det handler jo om å jobbe effektivt og bidra til høy kvalitet, men slikt må innarbeides i arbeidsdagen, så man får god flyt i prosessene. Bare Teams-bruken har redusert reisebehovet betraktelig, og bidratt til at vi samhandler veldig godt, også på tvers av regionene.

– Vi trives med å arbeide i kulissene, og er kanskje ikke de synligste, men vi har høy ordreinngang. Nå trenger vi flere skarpe hoder, som er engasjerte, nyskapende og ansvarlige lagspillere, ikke minst innen VVS/elektro, kraftnett, premissfag, VA-prosess – og dyktige prosjektledere med industribakgrunn. Hos oss skal de være hjertelig velkomne.

Les mer og søk på jobb på sweco.no.

Av Jarle Petterson

Next article