Home » Elektrisk transport » Hurtiglading hos Shell: – Optimaliser reisen slik at både du og bilen får energipåfyll
Sponset

«Jeg må tisse! Er det langt igjen? Jeg er sulten!» Hørt noe slikt fra baksetet noen gang? Når man er på farta er det ikke bare energi til bilen som trengs. Og når man først tar en stopp er det greit å finne et sted som sørger for at alle nødvendige ærend kan gjøres, enten det er lading, mat eller et toalettbesøk.

For andre år på rad er det Norgesferie som står på agendaen for de fleste av oss. Og når vi legger ut i år, er det med en rekordhøy elbilandel på nærmere 13 prosent. I takt med kundene, endrer også Shellstasjonene fokus: Det som tradisjonelt har vært «bensinstasjoner» blir nå «energistasjoner», slik at de fortsatt er et naturlig stoppested for deg når du er på farta.

Thomas Danielsen, kategorisjef for energi og bilvask hos Shell, følger nøye med på hvordan bransjen er i endring, og ser på hvordan dette påvirker fremtidens stasjoner.

– En ting er sikkert; vi er på farta som aldri før. Det er vekst i bilparken, og våre stasjoner kommer til å forbli relevante. Det er ikke bare bensin eller diesel som er viktig lenger, men også nye energiformer som lading. Samtidig spiller våre andre tilbud en stadig viktigere rolle for våre kunder, som butikk, vareutvalg, bilvask og andre servicefasiliteter.

Thomas Danielsen

Kategorisjef for energi og bilvask hos Shell

Raskt og enkelt

Han erfarer også at elbilisten planlegger reisen annerledes enn kunder med tradisjonelt drivstoff på tanken.

– Ja, man beregner ofte ut fra kjørelengde, slik at stopp på veien for lading optimaliseres for helheten av turen. At vi da kan tilby kundene det de trenger på farta, gjør oss til et attraktivt sted å lade.

Danielsen sier også at det blir stadig viktigere å se på den enkelte stasjon, dens beliggenhet og nærområde fremfor å bygge ensartet. Han understreker at det er viktig å være endringsvillig, og at selskapet har lagt seg på en linje hvor de bygger i takt med bilparken og den seneste teknologien.

– Her går utviklingen rivende fort, og vår målsetting er å maksimere kundens opplevelse. Vi ser kontinuerlig etter de beste løsningene for å gjøre ladestasjonene mer brukervennlige, og ikke minst få ned ladetiden, slik at kundene må bruke mindre tid på dette. Målet er at det skal være raskt og enkelt å lade hos oss.

Foto: St1

Bygger ut ladenettverket

Shellstasjonene i Norge har valgt å samarbeide med Fortum, og har til sammen etablert 100 ladepunkter fordelt på 30 strategisk plasserte stasjoner.

– I løpet av året skal vi ha lading på enda flere stasjoner, lover Danielsen.

Han forteller også at utbyggingen av ladenettverket er samkjørt med oppussing på mange av stasjonene, slik at kundene kan kombinere ladingen med et hyggelig måltid inne i butikken.

Av Lillian Aasheim, St1

Neste artikkel