Skip to main content
Home » Elektrisk transport » Forhandlerrådet: Se hva ekspertene sier om kjøp av elbil
Elektrisk transport

Forhandlerrådet: Se hva ekspertene sier om kjøp av elbil

1.Hva er fordelene ved å velge elbil?
2. Er det noe spesielt som kreves når man skal ha en elbil, kontra en fossilbil?
3. Hvilken løsning anbefaler dere til de som nå vurderer overgang til elbil?

Kjetil Sølvberg Funderud

Salgssjef, storforbruker – RSA BIL OSLO

www.rsabil.no

telefon: 23242040

e-post: [email protected]

1.For mange vil en overgang til elektrisk varebil by på vesentlig lavere driftskostnader. Bompengebesparelser, lavere servicekostnader og lavere kostnader per kjørte kilometer har stor innvirkning på de totale driftskostnadene til varebilbrukere. Ved kjøp av Maxus EV80 kan du nå også hele 50.000,- i klimarabatt fra Nullutslippsfondet til Enova.

2. Ikke egentlig. Du bør ha tilgang til å lade bilen via en vegglader hjemme eller på jobben. Også her kan du få støtte fra Enova, og vi er behjelpelig med å finne en veggboks som passer ditt behov.

3. Som nevnt vil overgang til elektrisk være økonomisk fornuftig for svært mange varebilbrukere og –eiere. Jeg anbefaler alle kunder å ta kontakt før de bestemmer seg, så ser vi på totalregnestykket sammen. Flere og flere får øynene opp for at her er det store penger å spare.

Jon Inge Havreberg

Salgssjef, Nybil – MOBILE SKØYEN

www.mobile.no

telefon: 23243030

e-post: [email protected]

1. Den største fordel ved valg av elektrisk varebil er kostnadsbesparelse. Både når det gjeler drivstoff og verkstedbesøk. En annen fordel mange ikke er klar over er komforten. Stillegående, sømløs girkasse og oppvarmet bil før arbeidsdagen starter. Tilrettelagte parkeringsplasser og lastesoner for EL varebil i byene gjør det enklere ved arbeid i sentrum. Bedriften kan delta i anbud hvor det kreves nullutslipps biler, en trend vi ser øker.
Kan bidra til bedriftens miljø engasjement og en grønnere merkevare.  

2. Jeg vil anbefale å ha en dedikert lader, for best mulig forutsigbarhet og driftskostnader. E-NV200 har mulighet for hurtiglading, så man kan basere seg på dette men det vil medføre høyere kostnader. Anbefaler også opplæring av sjåfør for å utnytte bil til den fulle potensiale med tanke på rekkevidde.

3. Se på behovene for din virksomhet, i mange tilfeller kan en miks av fossile og EL kjøretøy være en optimal løsning. Vi anbefaler samtlige bedrift som vurderer elektrisk varebil å søke om ENOVA støtte før kjøp, båe til bil og ladestasjon. Ta kontakt med en forhandler for demonstrasjon og lån av bil. Slik kan man ta en kvalifisert vurdering om EL varebil er riktig for deres virksomhet.

Carl Erik Bakke

Produktsjef – BIRGER N. HAUG

www.bnh.no

telefon: 92026469

e-post: [email protected]

1. Elbil har mange fordeler sammenlignet med biler med fossilt drivstoff, som fritak for engangsavgift og moms, tilgang til kjøring i kollektivfelt, samt lave eller ingen bom- og fergeutgifter. Andre fordeler er ca. 50 % lavere kostnad for service og vedlikehold. Kjører du mye er det stor besparelse på drivstoff, og den øker i takt med kjørelengden. Ved hjemmelading betaler man rundt 2,- pr. mil, så forskjellen blir stor sammenlignet med prisene på bensin og diesel. Kjøper du elektrisk varebil, kan du nå også søke klimastøtte hos Enova. Sist men ikke minst, er man med på å redusere utslipp av CO2.

2. Det viktigste man må avdekke før man kjøper elbil, er hvordan bilen skal lades. Tilgang til en godkjent ladeboks når bilen står parkert, er vesentlig. Merkeforhandlere har samarbeid med gode leverandører, og lader kan kjøpes sammen med bilen. Lengre kjøreturer kan kreve noe mer planlegging. Hurtiglader anbefales først og fremst når man trenger litt ekstra rekkevidde på ferietur, eller en langtur i hverdagen.

3. For å anbefale riktig løsning er det viktig med en god behovsanalyse. Hvor ofte og hvor langt har man behov for å kjøre? Hvor kan bilen lades, og hvor mye plass trenger man? Man bør også vurdere hvilket behov man har i helger og ferier. Våre selgere har snart 10 års erfaring med salg av elbil, og er gode rådgivere. En prøvekjøring kan være til god hjelp i vurderingen. Vårt sortiment av elektriske person- og varebiler er godt, og øker i rask takt.

Next article