Skip to main content
Home » Elektrisk transport » En kundeorientert og innovativ ladeaktør med fokus på det grønne skiftet
Sponset

Ved å tenke langsiktig sparer ikke bare Ohmia Charging kundene sine for flere hundre tusen kroner – de har også fokus på det grønne skiftet og ser blant annet på muligheten for å sende ubenyttet strøm tilbake til nettet.

Akkurat som ved solcelle på taket, kan ubenyttet strøm føres tilbake til nettet. Det å lagre energi når den er billig og bruke den når den er dyr, er noe det norske selskapet Ohmia Charging ser på som svært interessant.

– Vi liker å tenke langsiktig, sier CTO i Ohmia Charging, Leif Richard Bones Egge, som har vært med det norske selskapet siden oppstart i 2019 og leder den teknologiske utviklingen.

– Dersom bilen har nok strøm, kan strømmen fra bilbatteriet føres tilbake til bygningen. Dermed går bygningen på billig batteri i stedet for dyr strøm. Dette vet vi kommer, og vi i Ohmia Charging vil alltid være i forkant, så vi vurderer fortløpende om dette er interessant for både oss og våre kunder.

Ohmia Charging har rukket å bli Norges største leverandør av elbillading til borettslag og sameier. Selskapet er eid av TrønderEnergi, som har mange tiårs erfaring og kompetanse på ren energi og omstilling. Eierforholdet gjør det mulig for Ohmia Charging å utvikle nye og bedre produkter.

Ohmia Charging gjør lading enkelt, smart og forutsigbart. Les mer her!

Ladeplasser til alle

Salget av elbiler har aldri vært høyere. Regjeringen har satt som mål at nybilsalget kun skal bestå av nullutslippsbiler, og Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) kan fortelle at hele 77,5 prosent av nybilsalget besto av elbiler denne høsten.

– Vi vet at de aller fleste kommer til å ha elbil på sikt, så vi kan like gjerne gjøre alt klart og ordentlig med en gang, sier Bones Egge.

Når et borettslag er usikre på hvor mange elbiler beboerne har, og hvor mange det kommer til å bli i fremtiden, sørger Ohmia Charging for å tenke langt frem og gjøre klar alle parkeringsplassene med mulighet for lading med en gang. Ohmia Charging står for monteringskostnaden, drift av anlegget, forsikringer, service og oppdateringer, mens kunden betaler en månedssum hvor alt er inkludert, også strømmen. Det er heller ingen bindingstid.

– Det eneste kunden trenger å gjøre, er å bestille abonnement direkte på nettsidene og motta en lader som de enkelt klikker på plass selv, sier Bones Egge.

– Det er mange leverandører med ulike forretningsmodeller der ute, men vi er vel de eneste som har fulldekning på alle p-plasser som standardløsning. Istedenfor å bygge ett og ett ladepunkt for så å måtte komme tilbake og montere flere senere, tilbyr vi en løsning hvor beboere enkelt bestiller en lader som de klikker på plass selv når behovet melder seg, forklarer Bones Egge.

Svingninger i strømprisene

Med sine 30.000 klargjorte ladeplasser og omkring 20.000 p-plasser til oppføring, er Ohmia Charging klart markedsledende i Norge. I det langstrakte landet med variert klima, er det mange som er bekymret for uforutsigbare strømpriser.

– Vi har en fast abonnementspris basert på hvilken bil du har og hvor langt du kjører i året. Dette gir en forutsigbarhet som mange kunder setter pris på.

– Kan det bli en utfordring med overbelastning?

– Vi setter på en måler på bygget som gjør at når beboerne har høyt forbruk, skrus ladekapasiteten litt ned og belastningen flyttes til et tidspunkt hvor forbruket er mindre. Slik har vi kontroll. Innen kort tid rulles denne løsningen ut til de aller fleste anleggene. I kraft av vår størrelse kan vi levere en fremtidsrettet tjeneste. Vi ønsker at det skal være enkelt for både styret og beboere, avslutter Bones Egge.

Les mer om Ohmia Charging her!

Av Cathrine Naglestad

Next article