Skip to main content
Home » Elektrisk transport » Bak enhver ladestasjon står en trafo
Sponset

Uten tilgang til effektive transformatorer ville elektrifiseringen av Norge tatt mye lenger tid. Møre Trafo er ledende på fordelingstransformatorer i landet, og kommer til sommeren med sin beste og mest energieffektive trafotype så langt.

Norge har kommet langt i elektrifiseringen av transportsektoren. Det er det flere grunner til. En av dem er god tilgang på riktige transformatorer.

Ivar Lifjeld

Salgssjef i Møre Trafo

– Trafoen er den eneste komponenten du aldri kan forbikoble, og den er avgjørende for optimal lading av kjøretøyene. Vi har gjort de nødvendige tilpasningene til de ulike segmentene i transportsektoren, og har kort leveringstid på skreddersydde løsninger. Dette har vært viktig for at elektrifiseringen har kunnet foregå i et høyt tempo, forklarer salgssjef Ivar Lifjeld i Møre Trafo, som er markedsledende på fordelingstransformatorer i Norge.

Vil du vite mer om Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner? Trykk her!

Møre Trafo leverer transformatorer og nettstasjoner til både Tesla og Vy buss sine ladestasjoner. Selskapet bidrar også til elektrifisering på 70 ferjestrekninger, og skal i tillegg levere transformatorer til Salmon Evolutions gigantiske landbaserte lakseoppdrettsanlegg i Hustadvika.

– Årsbehovet for trafoer i Norge ligger på 5000-6000. Vi leverer cirka 55 prosent av disse, og har økt omsetningen vår med 60 prosent de siste fem årene. Transportsektoren og datasentre har stått for mye av denne økningen, og vi forventer at den vil fortsette fremover, sier Lifjeld.

Vi bygger løsninger som passer inn i alle slags omgivelser, både design- messig og funksjonelt. Som et kunnskapssenter for nettstasjoner ønsker vi å bidra til å løfte samfunnet videre.

Kortreist og miljøvennlig

En viktig suksessfaktor for Møre Trafo er at all kjernekompetanse finnes på fabrikken i Sykkylven. Selskapet legger også stor vekt på produksjonsmetoder og logistikk som skåner miljøet.

Til sommeren lanserer Møre Trafo sin beste og mest energieffektive trafotype noen gang. Den innebærer lavere tap i nettet, redusert varmeutvikling, mindre støy og lenger levetid. Dette som svar på nye EU-direktiver som skal gi forbedret energieffektivitet og reduksjon av CO2-utslipp.

– Vi bygger løsninger som passer inn i alle slags omgivelser, både designmessig og funksjonelt. Som et kunnskapssenter for nettstasjoner ønsker vi å bidra til å løfte samfunnet videre, konstaterer Lifjeld.

Les mer om Møre Trafo her!

Next article