Skip to main content
Home » Energieffektive bygg » Stadig flere bedrifter kjøper brukt
Sponset

Å velge brukt lagerinnredning framfor nytt, er bra både for miljøet og lommeboka.
– Det er en vinn-vinn-situasjon.

– Vi mener at noe av det beste en bedrift som skal innrede et lager kan gjøre for miljøet, er å investere i brukte reoler. Det er en miljøinnsats som virkelig monner, sier Kjetil Bergseth, daglig leder hos Areol Innredninger AS.

Kjetil Bergseth

Daglig leder, Areol Innredninger

Bedriften har drevet med kjøp og salg av brukte reoler siden 1987. Den gang var det få eller ingen som snakket om hvor bærekraftig ombruk var.

– Det er først de siste ti årene at det virkelig har blitt fokus på det. Og det blir det bare mer og mer fokus på for hvert år som går.

Stor miljøgevinst

I dag velger mange bedrifter å kjøpe brukt, både fordi det er en smart investering og fordi det er bra for miljøet. Ombruk er det mest miljøvennlige, rett og slett fordi man slipper å gjøre noe særlig med produktene.

– Vi kjøper inn brukte reoler som vi kanskje pusser opp litt, og så selger vi det på nytt. Da bruker man om igjen istedenfor å gjenvinne, der man må innom en smelte- og støpeprosess. Stål har nesten uendelig levetid så lenge det oppbevares tørt og luftig, sier Bergseth.

Areol selger i tillegg noen nye lagerprodukter med miljøgevinst. Et eksempel på det er strimmelporter.

– Strimmelporter er kanskje den rimeligste og mest effektive måten å forhindre varmetap om vinteren på et lager der porter går opp og igjen hele dagen.

Lønnsom investering

–  I snitt sparer man minst 30 prosent på å kjøpe brukt. Det er gode penger å spare, spesielt i trangere tider som nå med høy inflasjon, renter og ikke minst med tanke på valutakursene og de høye fraktprisene fra Europa, sier Bergseth. Og vi ser at kundene blir mer bevisste på pengebruken og ser på alternative løsninger i stedet for å handle inn nye og dyre anlegg.

Vi mener at noe av det beste en bedrift som skal innrede et lager kan gjøre for miljøet, er å investere i brukte reoler.

Areol har dessuten veldig lang erfaring med lagerinnredninger og leverer en hel pakkeløsning.

–  Vi kommer gjerne på befaring for å finne den beste løsningen så kunden får utnyttet lageret best mulig. Det å utnytte høyden, ikke bare arealflaten, er en av mange faktorer. Og at man med riktig type truck kan sette reolene tettere sammen er ting mange ikke tenker over. I tillegg har vi dyktige montører som kan montere reolene og eventuelt endre litt på det de har. Trenger de bare å utvide litt, kan vi stort sett bistå med modeller til det de har, sier Bergseth.

Dette gjør det mulig for kunden å fortsette å bruke det samme systemet istedenfor å måtte rive alt og sette opp helt nytt.

– Vi har et meget stort utvalg på vårt 3500 kvm store lager. Hvis du skal bestille et helt nytt lageranlegg, må det ofte produseres først og det kan ta opptil flere måneder i verste fall, mens vi stort sett kan levere innen en ukes tid, sier han.

– Som en seriøs totalleverandør tilbyr vi også reolkontroller, noe som anbefales årlig da skadede reoler kan få katastrofale følger.

– For å kunne selge brukt er vi avhengig av å kjøpe reoler fra kunder som ønsker å kvitte seg med det. Vi både demonterer og ordner med frakt, så istedenfor å kaste reolene man både bidra til miljøvennlig ombruk, samt få betalt for dem.

Av produkter går det mest i pallereoler, småvarereoler, grenreoler, dekkreoler, mesaniner, og ellers alt av tilbehør og produkter som arbeidsbenker, garderobeskap, verktøyskap, pakkebord, jekketraller, plukktraller, plastbokser osv

Fokus på miljø internt

Brukt lagerinnredning er mer populært enn noen gang, og i 2022 ble de derfor nødt til å bygge et nytt og større lagerbygg. Det gamle lageret var blitt for lite.

– Vi vokste ut av det gamle bygget. Det var tid for å få et mer effektivt bygg både energimessig, samt mer funksjonelt etter dagens standard. Heldigvis var tomten stor nok til å bygge på samme sted og slapp derfor en tung og omfattende flytteprosess.

Areol er i dag miljøfyrtårnsertifisert og opptatt av å ta bærekraftige valg, ikke bare når det gjelder produktene de tilbyr, men også internt i bedriften. De har blant annet installert elbil-ladere til både kunder og ansatte, og benytter vannbåren varme.

– Selv om vi har kunder over hele landet, er vi størst på Sørøst-landet og omsatte i 2022 for nesten 40 millioner kroner der de fleste kundene er små til mellomstore bedrifter, men også noen større, avslutter Bergseth. 

«Hvorfor skal jeg og mitt firma handle brukt»?

BÆREKRAFT
Har ditt firma fokus på miljø og bærekraftig utvikling? Handler du brukt lagerinnredning gjør du noe aktivt for å begrense overforbruk av jordas ressurser, på en enkel måte.

MILJØ
Vi i AREOL ser ingen logikk i å smelte om fullt brukelige reoler for å lage nye. Fra et miljøsynspunkt blir dette helt feil. Tar vi vare på det som allerede er produsert, og fremdeles er like bra; – ja, da tar vi vare miljøet også.

ØKONOMI
«Like bra – men billig» var det noen som sa. På brukt lagerinnredning vil du spare mye penger. Like sikkert som nytt, men prisen er ofte halvert. Et enkelt valg mht. lommeboka.

Les mer på areol.no

Next article