Home » Bærekraftig byutvikling » Løfter solcelletak til et nytt nivå
Sponset

– Ecosol ble grunnlagt fordi vi skulle kunne tilby estetisk pene solcelleløsninger med lang holdbarhet som i tillegg er vedlikeholdsfrie. Folk ønsker ikke å ha vanlige solcellepaneler oppe på eksisterende tak. Det er ikke pent nok.

Jon Ola Pedersen startet Ecosol sammen med sin partner, Vaidas Vysniauskas 1. januar 2019. De hadde da jobbet sammen ti år i byggebransjen, og de siste årene med solceller. De kjente dermed både hverandre, faget og bransjen godt da Ecosol ble etablert.

– Vi har vært i bransjen siden 2017 og dette er en nisje innad i solcellebransjen igjen. «BIPV», building-integrated photovoltaics, eller bygningsintegrert solcelleanlegg på norsk, er et takdekke som er taket ditt. Du får med andre ord både tak og solceller i ett.

Rask inntjening

Differansen i forhold til et tradisjonelt tak er vanligvis spart inn i løpet av 12-15 år. Men til tross for at det økonomiske bildet blir stadig penere og nedbetalingstiden stadig kortere med stigende strømpriser, er Ecosols daglige leder vel så opptatt av å peke på de øvrige fordelene.

– Folk ønsker å bidra i det grønne skiftet. Folk vil bidra miljømessig. Takløsninger med solceller har vært på markedet en stund, men med de takene vi leverer, må jeg være ubeskjeden nok til å si at vi snakker om et nytt nivå, sier han og smiler.

Vedlikeholdsfritt og attraktiv

Du får et vedlikeholdsfritt tak i glass som i sin levetid er miljøvennlig og har betalt CO2-avtrykket sitt selv. Det er glass som er herdet, som man kan gå på, ikke stein som blir sprø, med andre ord et tak som også holder lenger.

Det har dessuten vist seg at attraktiviteten er stor. For utbygger er det en god måte å profilere seg som innovativ og miljøvennlig på. Interessen rundt objektene blir større med slike tak. Husene som skal selges tiltrekker seg en større kjøpergruppe.

Jon Ola snakker også varmt om «Roofit» som Ecosol også leverer. Det er tradisjonell båndtekking med integrerte solceller. Man kan ikke se at det er et solcelletak og det er like tett som tradisjonell båndtekking. Dette produktet har satt en ny standard.

Vekst

– Vi ønsker at private og næringslivet i Oslo og Viken skal kjenne til oss og vite at vi er et nisjeselskap innen solceller,, for det er ikke så veldig mange som leverer den type løsninger som vi gjør.

–Vi er dessuten i et marked i vekst, så vi trenger å øke bemanningen. Vi trenger flere folk som kan tak. Den delen som krever solcelle-kompetanse må vi lære dem uansett, men de må kunne jobbe med tak og vite hvordan et tak er bygd opp, hevder Pedersen

Vi har behov for både ingeniører, blikkenslager og elektrikere. Fra de 12 ansatte vi er i dag, håper vi på å være 17 ved inngangen til 2023», understreker Jon Ola Pedersen, daglig leder i Ecosol.

Ecosol ble startet opp i 2019 som et installasjonsselskap for solceller med hovedfokus på integrerte solcelleløsninger til tak og fasade i Norge.

Søk opp adressen din og finn pris og energipotensial på ditt tak her

Les mer på ecosol.no

Tekst: Øivind Lunde

Neste artikkel