Skip to main content
Home » Vei og jernbane » – Velg god kvalitet fra første stund, så sparer du både miljøet og økonomien
Sponset

Malux tilbyr elektroniske sikkerhetssystemer som sikrer bærekraftighet i årene fremover.

– Bærekraftighet er noe av det viktigste vi driver med, sier Tom Løkken Møklegaard, teknisk selger i Malux. 

Malux er en totalleverandør av elektroniske sikkerhetssystemer til industri, næring og bolig. Herunder ligger blant annet brannvarsling, adgangskontroll-, nødlys-, og porttelefonsystem.

Kvalitet og levetid 

Malux driver et nøye utvalg og samarbeid med internasjonale leverandører, for å sikre best mulig kvalitet og levetid på produktene.

– Det må være en kost-nytte-verdi for kundene våre, og vi ønsker å alltid tilby system som er tilbake-kompatibelt. Dette betyr at man kan bytte ut deler av systemet, uten å måtte oppgradere hele anlegget ved eventuelle feil.

En slik tilnærming vil spare både økonomien og miljøavtrykket, opplyser Møklegaard. 

– På denne måten går lønnsomhet hånd i hånd med bærekraft. Jo mindre kostnader man har, jo mer bærekraftig blir driften. Det er vårt mål, at når man investerer i noe, skal man ha igjen for dette over tid. Kundene skal slippe å kjøpe utstyr som må byttes ut etter ti år. Det kan komme oppgraderinger, men systemet i sin helhet skal kunne drifte over lengre tid.

Dette har også en samfunnsøkonomisk verdi, da en slik tilnærming går stikk imot bruk-og-kast-mentaliteten.

Tom Løkken Møklegaard

Teknisk selger i Malux

Les mer om Malux og deres tjenester her

Unngå billige løsninger

Med flere tiårs erfaring i bransjen, vil Møklegaard råde bedrifter til å velge god kvalitet fra start, og unngå attraktive og rimelige alternativ.

– Man står i fare for å få et system som ikke fungerer som tiltenkt, og at det kanskje ikke er tilbake-kompatibelt. I tillegg risikerer man at leverandøren ikke eksisterer lenger hvis man trenger råd eller vedlikehold i fremtiden. Derfor kan det være lønnsomt å investere litt mer i kvalitetsutstyr, og vite at selskapet har vært i markedet en stund.

I bærekraftsammenheng kommer også service og vedlikehold, hvor Møklegaard påpeker viktigheten av at kvaliteten er god nok til å holde årlige serviceutgifter på et minimum.

Vil redde både liv og verdier 

Likevel er det den samfunnsmessige gevinsten av å levere sikkerhetsprodukter som er det viktigste for Malux

– Vi føler vi bidrar med noe veldig viktig i samfunnet, og er med på å forhindre ulykker og uforutsette hendelser. Vi ser jo hvor mange branner det er i året, og tanken bak produktene er å hindre skade på både helse, liv, og eiendeler.  

Forhindring av ulykker er også viktig i et samfunnsøkonomisk perspektiv, forklarer han.  

– Det sparer samfunnet for store kostnader når verdier slipper å gå opp i røyk. Likevel er det menneskeliv som er vår største prioritering og samfunnsengasjement. Verdier kan erstattes – det kan ikke mennesker.

Av Morten Risberg

Next article