Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Skap et godt arbeidsmiljø med grønt
Sponset

Vi har hatt en lang periode der det har blitt brukt mye hvitt og nyanser av grått. Nå er det i ferd med å skje en endring med mer fargebruk, men hvilke farger bør vi bruke for å skape et stimulerende arbeidsmiljø?

I dag er det blitt ganske vanlig at bedrifter som vil gjøre endringer i kontorlokalene sine, eller skal flytte til et nytt sted, får hjelp av en interiørarkitekt. Interiørarkitektene vet hvordan hele rommet skal bygges opp, de er vant til å se helheten slik at de kan skape en rød tråd, og ikke minst er de flinke til å stille spørsmål om hvordan bedriften ønsker å fremstå:

– Det kan være lurt å utnevne en gruppe med medarbeidere og la dem være ansvarlige for hvordan lokalene skal bli. Hvis man lar en interiørarkitekt lede denne prosessen sammen med medarbeiderne, får man også inn fagkunnskap, og da blir nok løsningene enda bedre, sier Liss Mari Mølnvik Øyås som er interiørarkitekt og salgskonsulent i Lindbak.  

Liss Mari Mølnvik Øyås

Interiørarkitekt og salgskonsulent i Lindbak

Beroligende grønt

Grønt er en farge som det er veldig mye av i naturen og som virker beroligende på oss. I psykologien forbindes grønnfargen med mental og fysisk avslapning og skal derfor være stimulerende mot anspenthet og nervøsitet. Grønn er også den fargen som fremkaller mest enighet, den er behagelig farge for øynene våre og gir en god følelse av balanse og harmoni.

– Jeg har til gode å møte noen som reagerer negativt på grønt, snarere tvert imot er det slik at grønn er en farge som alle trives med. Derfor bør vi bruke mer grønt, også på arbeidsplassen og i hjemmene våre. Det er også slik at grønn er en fin farge på kontorer hvor folk jobber lange dager, fordi den krever minimalt justering fra øyet, og at den samtidig gir god konsentrasjon, forklarer Mølnvik Øyås.

Grønt og trevirke

Å sette farge på et kontormiljø handler mye om å finne farger som det er godt å jobbe i, og grønn er en slik farge som bidrar til å kunne skape trivsel på arbeidsplassen. Det er flere måter man kan bruke litt grønt på, for eksempel kan det være i form av møbler eller planter:

– Plantene avgir også litt lukt. Det er bra, for da stimuleres enda en av sansene våre. Planter bidrar dessuten til å bedre inneklimaet, fornye luften, de absorberer lyd og gir masse glede og positiv energi. Hvis du i tillegg til planter også velger å bruke litt trevirke så trekker du inn ytterligere et naturlig element inn i rommet. Jeg mener ikke at man utelukkende skal bruke grønt, for alle farger er fine, men hvis du lar hovedvekten ligge på grønt, så er du på god vei til å skape et miljø der det er godt å være og hvor det er godt å jobbe, avslutter Mølnvik Øyås.

Av: Tom Backe, [email protected]

Next article