Skip to main content
Home » Digitalisering » Vikenconsult skaper merverdi for byggene og kundene: Tilbyr 3D-scanning, merkesystemer og teknisk layout
Sponset

Vikenconsult AS på Rolvsøy har i løpet av kort tid opparbeidet seg et solid renommé som rådgivende ingeniørbedrift innen VVS og energi, og kan vise til en rekke store kunder og prestisjebygg på referanselisten i store deler av landet. For å kunne ta hånd om enda flere av kundens behov, har selskapet nå etablert egen avdeling for tekniske merkesystemer.

– Når vi designer tekniske anlegg, er det enkelt å ta ut det som skal merkes. I stedet for at kunden må hente inn en tredjepart for å utføre merkingen, investerte vi i utstyr og kompetanse for å kunne tilby det i egen regi. Vi har stort fokus på å lage gode prosesser og yte god prosjektledelse som skaper økt lønnsomhet for våre oppdragsgivere, forteller daglig leder Magnus Svensen.

Lang erfaring

Svensen er en erfaren fagmann på området; blant annet med flere års fartstid som VVS-ingeniør for COWI og leder for tekniske systemer hos UnionConsult. I januar 2019 følte han tiden var inne til å satse for seg selv, og etablerte Vikenconsult AS.

Siden har pågangen og oppdragsmengden vokst jevnt og trutt. Selskapet teller i dag seks ansatte som leverer prosjektering for varme, vann, sanitær, og sprinkelanlegg. Bruk av 3D-scanner og 360 graders bilder produseres BIM-filer og lager digital tvilling av bygget, som gir et enorm detaljgrunnlag for en rekke funksjoner. Svensen legger ikke skjul på de har store vekstambisjoner i årene som kommer, hvor ett av satsingsområdene er nettopp innenfor merkesystemer for tekniske anlegg.

Bidrar til sikker drift og vedlikehold

– Fysisk merking med skilt eller merketeip er viktig for å kunne utføre sikker drift og vedlikehold av tekniske anlegg, forteller Kristoffer Duenes, som er hentet inn for å lede avdelingen.

– Skjer det teknisk svikt, er tidsfaktoren ofte veldig avgjørende for konsekvensene. Med korrekt og illustrativt merket anlegg, er det enkelt å ha den fulle oversikten. Han minner samtidig om at Teknisk forskrift (TEK) setter krav til «et godt merket» anlegg.

Teknisk layout

Å skape effektivitet og merverdi for kundene, er grunnleggende i Vikenconsults filosofi. Selskapet har derfor investert i en Trimble RPT 600 for å kunne ta ut alt av utsparinger, oppheng og mål i et bygg.

– Der hvor rørleggerne ellers fysisk må gå og måle for hånd, kan vi enkelt bruke maskinen til å oppdage feil og med det spare vesentlig med tid. For oss, er det viktig å kunne ta BIM ut på byggeplassen for å bruke det underlaget vi allerede har lagt inn til å skape en god arbeidsflyt.

NFC-teknologi

Vikenconsult har også tatt i bruk merking med Near Field Communication (NFC), som ved å skanne med mobilen gir rask tilgang til FDV-dokumentasjon.

– Kombineres dette med 3D-scanning, får du enorme, smarte og bærekraftige muligheter på en rekke områder. Med VR-briller, kan man eksempelvis sitte i Fredrikstad og være med på befaring av et bygg i Bergen. Alle håndverkere kan lage sine egne tags og kan snakke sammen og planlegge uten å måtte være fysisk til stede.

– Vi ønsker å levere det lille ekstra, og alle tjenestene kan både inngå i et enkeltoppdrag og leveres hver for seg. Ta kontakt, sammen skaper vi en optimal og effektiv prosess, oppfordrer Duenes.

Vikenconsult

Din ekspert på VVS og rådgivning

Tekst: Vikenconsult

Next article