Skip to main content
Home » Digitalisering » KI revolusjonerer opplæring i næringslivet
Sponset

Næringslivet står overfor utfordringer når det gjelder å følge kravene til rapportering, bærekrafts-ledelse og cybersikkerhet, delvis på grunn av mangel på kompetanse og ressurser. Men skreddersydde programmer og kunstig intelligens har vist seg å være til stor hjelp.

Nils Ivar Skaalerud, medgrunnlegger og CTO/COO i programvare-selskapet Junglemap, forklarer hvordan læringsplattformen NanoLearning har revolusjonert opplæringen siden den ble lansert tidlig på 2000-tallet. Plattformen bryter ned kursene i korte, temabaserte leksjoner på to til tre minutter, noe som gjør det lettere å tilegne seg kunnskap og opprettholde høy deltagelse, selv i hektiske arbeidsdager.

– De to umiddelbare fordelene med NanoLearning er at deltagerne umiddelbart ser effektiviteten og fleksibiliteten, samt den betydelige økningen i læringsutbytte. Ved å tilby kursene på et tidspunkt og sted som passer den ansatte best, blir det enklere å huske og anvende kunnskapen, spesielt når det gjelder etterlevelse av stadig strengere regelverk innen områder som informasjonssikkerhet og etikk, presiserer Skaalerud.

Nils Ivar Skaalerud 

CTO/COO og medgründer av Junglemap 

Lettere å lære – og huske

– Det er nemlig klart enklere å huske budskap på to-tre minutter, kontra lange leksjoner på tre kvarter, som må tas til bestemte tidspunkt. Med NanoLearning kan leksjonene med fordel tas i kaffepausen, og de er over før du er ferdig med kaffekoppen.

Fokusområdene til Junglemap inkluderer blant annet informasjonssikkerhet og menneskelige «brannmurer», samt Governance, Risk and Compliance (GRC) og compliance-temaer som personvern, anti-hvitvasking og bærekraft. Selskapet har også introdusert en KI-modul på plattformen, hyllet som en revolusjonerende funksjon. Modulen, hostet hos Microsoft, gir rask og presis utvikling av kursmateriell, inkludert tilpassede kurs om temaer som anti-hvitvasking.

Sikker lagring

– All input lagres i EU- eller EØS-området, og låses på selskapets eget domene, noe som er en betryggende faktor for brukerne. Med den nye KI-modulen kan selskaper få ferdige kursopplegg på bare noen få sekunder, med en betydelig tids- og ressursbesparelse, forsikrer Skaalerud.

Denne nye tilnærmingen til opplæring har ikke bare revolusjonert hvordan næringslivet etterlever regelverk, men det har også banet vei for fremtidig vekst og utvikling innenfor områder som informasjonssikkerhet. Junglemaps engasjement for å tilby effektive og tilpassede opplærings-løsninger ser ut til å være avgjørende i en stadig mer kompleks og digitalisert forretningsverden.

– Nå har vi laget slike kurs i et par tiår, men den hastigheten, og den graden av nøyaktighet vi får ved hjelp av KI, er helt uovertruffen og koster mye mindre. Siden informasjonssikkerhet, som er vårt hovedanliggende, er blitt en så kritisk faktor, og KI byr på stadig nye muligheter, regner jeg med at vi ikke går tom for arbeid med det første, konkluderer medgründeren.

Få bedre informasjonssikkerhet med NanoLearning – året rundt

Antall cyberangrep er rekordhøyt, og de blir stadig mer avanserte. Over 7 av 10 lykkes på grunn av menneskelige feil. Det er på tide å styrke de menneskelige brannmurene.

Av Jarle Petterson

Next article