Skip to main content
Home » Havvind » Vindindustri på agendaen
Sponset

I sentrum for Norges vindutbygging bygges Norges første senter for drift og vedlikehold, trening og utdanning for vindindustrien.

Energy Innovation & Westcon Løfteteknikk tilbyr følgende GWO-kurs i Egersund:

– Working at Heights
– First Aid
– Fire Awareness
– Manual Handling
– Sea Survival (vår 2019)
– Advanced Rescue (vår 2019)

Kurskalender/påmelding/info: www.energyinnovation.no

I tillegg tilbyr vi en rekke andre kurs for industri, bygg og anlegg; fallsikring, fallredning, varmearbeider, traverskran m.fl.

Fra og med høsten 2020 tilbys også GWO Basic Technical Training, og mer omfattende  tekniske kurs gjennom den tyske BZEE-standarden. Planen er at landets eneste skolebaserte utdanning for vindteknikere samlokaliseres med Energy Innovation, Westcon Løfteteknikk og en rekke andre selskap innen fornybar energi / miljøteknologi på Langholmen i Egersund.

Ellers – om Langholmen:

Egersund Energy Hub er en del av Egersund Næringspark Langholmen. Strategisk beliggende midt blant Sør-Norges største vindutbygginger, med kort sjøvei til Europa og produsentene, satses det nå for fullt. Langholmen består av 40 mål næringsareal med dypvannskai langs 2 sider av området med god kommunikasjon, like ved riksveien og kort avstand fra jernbanen.

Det bygges nå et 7200 kvadratmeter stort kombinasjonsbygg for Norges første senter for drift og vedlikehold, trening og utdanning for vindindustrien. De to første etasjene, og deler av verkstedshallene er allerede leid ut til bedrifter som ser konkurransefortrinn gjennom samlokalisering i et sterkt kompetansemiljø innen vindkraft og miljøteknologi.  Det 30 meter høye spesialdesignede treningstårnet er allerede hyppig i bruk til GWO sikkerhetstrening. Den 19 meter høye verkstedhallen skal kunne ta inn turbiner i 4-5 MW-klassen for vedlikeholdsoperasjoner / komponentskift med mulighet for løfteoperasjoner på mer enn 100 tonn.

Vil du bli en del av landets første senter for drift og vedlikehold, trening og utdanning for vindindustrien?

Kontakt oss, vi har fremdeles ledige lokaler i nybygget som står ferdig sommeren 2020.

Kontaktinformasjon:

Terje Jørgensen, Daglig leder i Egersund Næringspark:
– E-post: [email protected]

– Telefon: +47 958 56 554

Frank Emil Moen, Daglig leder i Energy Innovation:
– E-post: [email protected]

– Telefon: +47 915 91 714

Av Jørgen Tengs-Pedersen, Markedsføring Seabrokers Group

Next article