Skip to main content
Home » Fremtidens kommune » Rask levering til store prosjekter gir vekst
Sponset

Elis Elektro har en leverings og lagringskapasitet som gjør at vi kan levere store mengder kabelføringsveier nærmest på dagen, sier daglig leder i Elis Elektro AS,Geir Arkøy når vi møter han i lokalene på Lindeberg i Oslo.

– Vi leverer til mange store kontorbygg og offentlige prosjekter. Spesielt to bygg har vært viktige for oss det siste året, Helse Sør-Øst sitt nye sykehus i Drammen og Green Mountains datasenter i Hamar hvor TikTok har etablert seg.

Geir Arkøy 

Daglig leder, Elis Elektro 

Raske leveranser – stort volum

– For mange av kundene, er tilgjengelighet og volum viktig, sier Arkøy. I Norge har vi 3000 kvm lokaler på Lindeberg. Og rett over svenskegrensen har MP bolagen, som er vår leverandør, 150 000 meter kabelføringsveier på lager som dekker alle korrosjonskrav.

Spesialløsninger forenkler montasjen

– Hurtig montering er kostnadseffektivt. Våre kabelføringsveier installeres hurtigere, enklere og med færre deler. Standard 13 mm pipe og fastnøkkel løser 95 prosent av montasjen.

– Vi stiller også store krav til styrke og materialer. Kabelstigene kan bli montert i krevende miljøer, slik som samferdsel og tunneler, hvor fuktighet og veisalt påvirker installasjonen.

– Et av tiltakene våre er å lage egne monteringsskruer. Når ingen av produktene i markedet fylte kravene våre, konstruerte vi vår egen skrue til fester av kabelstiger som vi ga navnet «Elis Fest» og startet produksjonen. Den gir oss og kundene trygghet for rask og solid feste av kabelføringene.

Fossilfri stålproduksjon

Miljø og bærekraft er høyt på agendaen til Elis Elektro. Sertifiseringer, Miljøfyrtårnsbedrift og personlige bæremålskrav for ansatte er et kontinuerlig satsningsområde. Med SSAB får vi råvarer fra fossilfri stålproduksjon, basert på banebrytende HYBRIT-teknologi.

MP bolagen bygger solcelleanlegg med produksjon på 2 millioner kWt i året, tilsvarende 65 prosent av årsforbruket til fabrikken. Langtransporten Sverige – Norge har som mål å  være fossilfri i løpet av 2026. Mindre leveringer i Osloområdet går allerede i dag med elbiler og det benyttes tog der dette er hensiktsmessig.

Med Elis Elektros løsninger får entreprenørene rask levering, høy servicegrad og bærekraftige løsninger.

– Det vokser vi på, avslutter Arkøy.

FAKTA

Elis Elektro AS leverer, kabelføringsveier med aluminiums-kanaler, grenstaver, uttaksposter, hengebokser, gulvbokser og festemateriell som betongskruer, ekspansjonsbolter, platetakfester eller bjelkeklammer. I tillegg til kabler, elektriske isolasjonsmaterialer, nipler, fuktsperrer, kabelbeskyttelse og komponenter for kraftelektronikk.

Produktene hentes fra europeiske kvalitetsprodusenter og selskapet har 25 årsverk med ca. 230 millioner kroner i årlig omsetning (2022).

Les mer på eliselektro.no

Next article