Skip to main content
Home » Fremtidens industri » Pumper og ventiler til karbonfangst og hydrogen
Sponset

KSB leverer komponenter til alle ledd i hydrogenverdikjeden og karbonfangst – verden over.

KSB har i over 150 år levert pumper og ventiler til industri verden over, og har i dag salgs- og service kontorer i over 100 land.

– Vi har 3.500 serviceansatte globalt, og er klare til å bistå våre kunder uansett hvor prosjektene er. Dette gjør oss til en god global partner. KSB har vært her lenge, og lager utstyr for å vare. Vi tilbyr med andre ord et stabilt samarbeid, sier salgsingeniør i KSB Norge Kim Ekornrød.

Kim Ekornrød

Salgsingeniør

Partner for hele H2-verdikjeden

I KSB får du teknisk ekspertise, kvalitet og pålitelighet. Selskapet har er stort produktspekter med cirka 190 produkter innen kategorien pumper og rundt 160 innen kategorien ventiler. – Alle produktene er skreddersydd til sin applikasjon. De tilfredsstiller strenge tekniske krav og er velprøvet. I tillegg har vi omfattende applikasjonskunnskap gjennom ledende applikasjonssenter, sier Ekornrød.

Hydrogenutstyr

KSB leverer utstyr til alle ledd i hydrogenverdikjeden. Både alkalisk og PEM elektrolyse til hydrogenproduksjon, samt brenselceller og produksjon av syntetisk drivstoff. – Dette inkluderer produksjon, transport og lagring av både blå, grå eller grønn hydrogen, sier Ekornrød.

Fullstendig leverandør til karbonfangst

KSB tilbyr også pumper og ventiler til karbonfangst, fra fangst til transport og lagring eller bruk. – Etter at den er fanget kan CO2-et komprimeres til væske for deretter og pumpes og transporteres via rør, lastebil eller skip. Uavhengig av metode har vi pumpe- og ventilløsninger tilgjengelig, sier Ekornrød.

Løser tekniske utfordringer

Det finnes en rekke tekniske utfordringer innen hydrogen og karbonfangst. Her har KSB, med sin lange erfaring, mange gode løsninger. – Et eksempel på en utfordring for mange ved produksjon av hydrogen er når trykklassen blir for høy til bruk av plastikkpumper. Vi løser dette ved å belegge våre støpte pumper med et metall som tåler det korrosive mediet. En annen utfording ved produksjon av hydrogen er at det ofte benyttes ultrarent vann, i slike tilfeller forhindrer vi ionevandring fra pumpa til mediet ved å passifisere og elektropolere stålet, forklarer Ekornrød.

KSB er en verdensledende produsent og leverandør av industrielle ventiler og pumper, samt omfattende vedlikeholdstjenester. Selskapet ble etablert i 1871, og har nesten 16.000 ansatte fordelt på 37 produksjonssteder, 190 verksteder og kontorlokasjoner, 9 støperier og 5 sentrallager verden over.

Next article