Skip to main content
Home » Fremtidens industri » BlueTec og Guard digitaliserer drift- og overvåkning av solcelleanlegg
Sponset

BlueTec er blant landets fem største installatører av sol-, batteri- og elbilladeanlegg. Selskapet ble startet opp i 2016, har i dag over 40 ansatte og har doblet omsetningen hvert år frem til i dag.

– Vi opplever en massiv interesse for særlig solceller som skal installeres på både offentlige og næringsbygg. Og derfor er vi glade for å ha truffet en så dyktig samarbeidspartner som Guard Automation for å forbedre drift, service og vedlikehold av energi-installasjoner, sier Kim Olsen, daglig leder i BlueTec

Kim Olsen

Daglig leder, BlueTec

Guard Automation har utviklet en skyplattform, Guard Cloud, som vil fungere som et drift- og overvåkningssystem for BlueTec og deres kunder. Det norske teknologiselskapet bistår nær 40 prosent av norske kommuner med systemer for kritisk infrastruktur.

Enklere og sikrere klimarapportering

Med Guard Cloud blir det enklere for BlueTec og deres kunder å samle inn og analysere data fra ulike typer anlegg, uavhengig av tidligere leverandører.
Kim Olsen, daglig leder i BlueTec, uttrykker entusiasme over samarbeidet, som vil gjøre det mulig å visualisere viktig informasjon på ett dashboard, noe som tidligere var utfordrende med flere ulike plattformer.

– Ved å samle og analysere dataene blir det mulig å optimere driften av solcelleanlegg betydelig. Man kan sammenligne produksjonen over tid, analysere ytelse mot ulike parametere, og til og med automatisere rapporteringen for miljørapportering og kostnadsfordeling. En viktig fordel med Guard Cloud er også datasikkerheten, da serverne befinner seg i Norge, og rask tilgang til support som ikke krever å gå utenlands.

Industri 4.0

Hanne Torp Nilsen fra Guard Automation fremhever at digitaliseringssamarbeidet vil effektivisere vedlikeholdet av solcelleanlegg ved å gå fra kalenderstyrte inspeksjoner til behovsstyrt service.

– Guard Cloud vil automatisk varsle teknikere ved feil, noe som vil bidra til økt oppetid produksjon av solenergi, sier Torp Nilsen.

Det offentlige er først ut

Det første prosjektet var å implementere Guard Cloud for solcelleanleggene til Sandefjord kommune. Dette vil ikke bare gjøre driften mer effektiv, men også forenkle miljørapporteringen, noe som blir stadig viktigere.

Kim Olsen påpeker også potensialet for å involvere skolene i læringen om fornybar energi ved å gjøre solproduksjonen synlig i sanntid.

Samlet sett styrker dette samarbeidet incentivene for investering i grønn teknologi ved å gjøre driften av solcelleanlegg enklere og mer kostnadseffektiv.
Guard Automation og BlueTec viser vei mot en mer bærekraftig fremtid.

BlueTec

Ledende ekspertise innenfor energirådgivning, solcelleanlegg og større elbil ladeanlegg

Next article