Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Sømløs videotjeneste
Sponset

Fremtidens arbeidsplass kan fungere vel så godt fra hjemmet som på kontoret. Men da trengs verktøy som tilrettelegger normal funksjon og drift.

– Da koronaviruset gjorde sitt inntog tidligere i år ble det normale arbeidslivet vi alle kjenner til snudd på hodet, og for mange bedrifter og organisasjoner over natten drastisk endret. Ansatte ble tvunget til hjemmene sine, og bedrifter over hele verden trengte dermed å se etter nye verktøy som kunne håndtere avbruddet i den daglige driften og kommunikasjonen for å overleve. Det kan våre tjenester bidra til, sier Ingrid Oline Skeide Ødegaard, produkt- og teknologisjef i Whereby.

Ingrid Oline Skeide Ødegaard

Produkt- og teknologisjef i Whereby

Whereby er et norskutviklet videomøte-selskap som siden 2013 har utviklet tjenester for å gjøre fremtidenes arbeidsliv mer fleksibelt. Med deres sømløse videomøte-tjenester kan bedrifter opprettholde driften i virksomheten, og på en sikker måte holde kommunikasjonen mellom ansatte og kunder gående.

Trygt å bruke

– Vi har utviklet en tjeneste for videomøter der du i motsetning til andre liknende verktøy kan sette opp et eget møterom direkte i nettleseren med en permanent og unik lenke. Vi er veldig opptatte av at sikkerhet og personvern ivaretas, og streber således etter å designe produktet vårt slik at det er trygt å bruke. Lenken du får er langt sikrere enn generiske lenker, og kan til og med personifiseres etter eget ønske, sier Ødegaard.

– Vår kjernefunksjonalitet er at du kan låse det virtuelle møterommet. For å delta i møtet må du banke på døren på samme måte som du ellers ville gjort, og du slippes kun inn om det tillates. På slik måte er systemet og produktet vårt sikret mot uheldige tilfeller som blant annet Zoom har slitt mye med, fortsetter hun med.

Ødegaard forteller at Whereby setter fokus på enkelhet, og at det skal være lett for inviterte deltakere å komme inn på de virtuelle møtene. I tillegg kan brukere designe sine egne møterom etter eget ønske, og eksempelvis sette firmalogoen i vinduet, slik at gjestene dine føler de møter deg og ditt firma.

Ingen apper eller installasjoner kreves, og du har den samme permanente og unike møtelinken hver gang. Slik får du frihet til å jobbe hvor som helst. Les mer her.

Utfordrer de store aktørene

– Vi har også integrert systemet vårt med andre web-baserte tjenester. Vi har for eksempel en whiteboard-integrasjon som muliggjør workshops, noe som har tidligere har vært vanskelig å gjøre digitalt. Vi ønsker å utfordre de store aktørene, og setter derfor lys på et norskutviklet produkt som et svært godt alternativ til Teams, Skype og Zoom, for små og mellomstore bedrifter, sier hun.

– For 15 dollar i måneden får bedrifter tilgang til et team-rom for opptil 50 deltakere, som for eksempel kan brukes til allmøter. I tillegg får alle ansatte sitt eget personlige møterom med opptil fire gjester. Også disse rommene kan oppgraderes ved behov, fortsetter hun.

Ifølge Ødegaard kan dagens situasjon føre til positive endringer for fremtidens arbeidsliv. Derfor mener hun at det er viktig at bedriftsledere og myndigheter kan muliggjøre en fleksibel arbeidsdag, også etter pandemien er over.

Fleksibelt arbeidsliv

– At vi har erfart en global pandemi det siste året medfører at det i fremtiden vil bli enklere å jobbe hjemmefra, nettopp på grunn av verktøy som Whereby. Også uavhengig av pandemien er det en pågående endring i arbeidslivet. Faktisk viser ferske undersøkelser at mange trives med å jobbe hjemmefra, til tross for situasjonen. Å jobbe hjemmefra gir en fleksibilitet som er gull verdt, og jeg mener at det er viktig å bygge opp evnen til å kunne fortsette å fungere som organisasjon uten fysisk tilstedeværelse.

– Om det er en snøstorm, stengte veier, forsinket kollektivtransport, eller Covid-19 for den saks skyld som er grunnen til at du må holde deg hjemme fra jobb er det fremdeles ikke umulig å være i stand til å gjøre jobben din. Men for at det skal være mulig trengs verktøy som kan tilrettelegge for at bedriften fungerer normalt selv om folk sitter hjemme, avslutter hun.

Les mer om tjenestene på www.whereby.com


Next article