Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Satser på nyutdannede
Sponset

Statsbygg, med sine 850 ansatte, er en organisasjon som stadig er på jakt etter nye talenter. Og de blir godt mottatt, skal vi tro Eirik Engen Finne, rådgiver i avdeling for eiendomsutvikling og -forvaltning, som har jobbet to år i organisasjonen.

– Jeg startet karrieren min som summer intern i Statsbygg, og for meg skulle det bli en super inngang til arbeidslivet. Jeg trivdes godt gjennom sommeren og ønsket å komme tilbake til Statsbygg etter endte studier.

Eirik Engen Finne

Rådgiver i Statsbyggs avdeling for eiendomsutvikling og forvaltning

Eirik har en master i eiendomsutvikling fra NMBU, og berømmer Statsbygg for å satse på unge talenter.

– Det er tydelig at man i Statsbygg ønsker unge mennesker med oppdatert kompetanse velkommen. Hvert år lyses det ut stillinger som passer nyutdannede fra flere ulike studieretninger, for eksempel ingeniørfag, økonomi og eiendomsfag, forteller han, og tilføyer at når man begynner som nyutdannet i Statsbygg, legges det vekt på at man skal trives.

– Det arrangeres mange sosiale aktiviteter, som nyansatt-lunsj, skidag, befaringer og lønningstreff. Man kommer inn i et fellesskap med andre unge rundt om i organisasjonen.

Frihet under ansvar

Han forteller videre at han også setter pris på å få frihet under ansvar, og mulighet til å prøve seg frem:

– Jeg ble overrasket over hvor stor tillit nærmeste leder ga meg allerede fra start. Man blir ansett som en viktig ressurs, som kan bidra med kompetanse. Det er klart det kan føles skummelt med ansvar, men det ligger mye trygghet i at det er lov å prøve og feile – og i dyktige kolleger som støtter en, avslutter han, og legger til:

– Så må jeg ikke glemme at det tilbys kurs og kompetanseheving som bidrar til faglig utvikling. Jeg opplever at det gis muligheter til å få prøve seg på nye oppgaver og innen nye områder, dersom man ønsker det. Vi er mange med ulik bakgrunn, som formidler kunnskap på tvers av avdelingene, så det er alltid mye spennende som foregår i organisasjonen.

Summer Internship: I sommermånedene tilbyr Statsbygg Summer Internship for engasjerte studenter fra mange ulike studieretninger.

Stillinger for nyutdannede: Hvert år lyses det ut stillinger som passer for nyutdannede fra flere ulike studieretninger. Som nyansatt i Statsbygg tilbys man spennende oppgaver og mye ansvar, men også godt med faglig og sosial støtte på veien.

Lærlinger: Statsbygg har vært lærebedrift i IKT-servicefag siden 2007 og i byggdrifterfaget siden 2016. Lærlingene får tilbud om en spennende og innholdsrik læretid på ulike eiendommer rundt omkring i landet.

Studentoppgaver med veiledning: Statsbygg bistår med veiledere for et begrenset antall masteroppgaver innenfor aktuelle tema

Les mer om mulighetene i Statsbygg her.

Av Jarle Petterson

Next article