Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Riktig verktøy for enkel fjernjobbing
Sponset

 I løpet av det siste året har mange virksomheter vært gjennom en stor omstilling med fjernjobbing og digital utbygging. For mange av oss er ikke jobben lenger et fysisk sted vi går til. 

Ifølge Country Manager Marthin Storm Hansen i Lenovo Norge er det viktig å bevare bedriftskulturen og skape samhold i det nye digitale landskapet. 

– I en tid der nesten alle møter avholdes på Teams eller Zoom, endrer behovene seg. Med riktig teknologi vil medarbeiderne ha verktøyene som kreves for en vellykket bedriftskultur. I Lenovo lytter vi hele tiden til brukerne for å finne ut hvordan vi kan utvikle produkter som gjør det lettere å samarbeide, både internt og med partnere og kunder, forteller han.

Hjertet er laptopen

Så hva kreves for å kunne samarbeide effektivt fra avstand? Først og fremst en lett og sikker bærbar PC med funksjoner og ytelse som fungerer problemfritt uansett hvor vi jobber.

Hjertet er laptopen. Den må kunne håndtere jobben du skal utføre, være enkel å bære med seg og ha et batteri som holder gjennom hele arbeidsdagen.

Øystein Norstrøm, Client Technologist, Lenovo Norge

Lenovos ThinkPad X1-serie med X1 Nano, X1 Carbon og X1 Titanium i spissen er fleksible og kraftige bærbare PC-er med noe forskjellige spesialiteter. X1 Titanium har for eksempel en 360-graders Yoga-skjerm for den som leser mange presentasjoner, og X1 Nano veier bare 907 gram. Felles for hele serien er at de tilhører de slankeste og mest elegante på markedet. 

– Hjertet er laptopen. Den må kunne håndtere jobben du skal utføre, være enkel å bære med seg og ha et batteri som holder gjennom hele arbeidsdagen. Våre X1-modeller har innebygd Wi-Fi, 5G som ekstrautstyr og USB-C-tilkobling som gjør at du kan jobbe overalt. En smart funksjon som sparer mange klikk om dagen, er automatisk og sikker innlogging med Windows Hello. Våre X1-modeller registrerer umiddelbart at du setter deg foran PC-en og starter den for deg, forklarer Øystein Norstrøm, Client Technologist, Lenovo Norge

Viktig med riktig headset

Alt i alt er det viktig å se på helheten; noen ganger jobber du kanskje mens du er på farten og andre ganger hjemme ved kjøkkenbordet. Et profesjonelt headset er alfa og omega når du jobber i støyende omgivelser. Og som de fleste av oss er klar over, er det å kun bruke en laptop en vanlig årsak til hodepine og nakkesmerter. For å få en effektiv mobil arbeidsplass må du supplere med en ekstern skjerm de gangene du jobber på et fast sted.

– Mange av oss har liten plass på skrivebordet hjemme. Da mener jeg at man bør satse på en skjerm med USB-C-kontakt for å slippe unødige ledninger og kunne lade laptopen. Jeg vil også slå et slag for Lenovos bærbare 14-tommers skjerm med USB-C-tilkobling. Den er perfekt for deg som ikke har mulighet til å ha et eget skrivebord og er så smidig at den får plass i et etui sammen med PC-en, sier Øystein Norstrøm.

ThinkSmart View

Han tipser også om ThinkSmart View, en smart samarbeidsenhet i form av en 8-tommers pekeskjerm som du plasserer ved siden av PC-en. Den håndterer chat, telefonsamtaler, talemeldinger, video-konferanser, tidsplanlegging og mye mer. 

– Du kan ha møter direkte på ThinkSmart View. Dermed har du frigjort laptopen og kan holde presentasjoner eller skrive samtidig. Dessuten får du en oversiktlig kalender på en separat skjerm, noe som er høyt verdsatt blant mange som har valgt dette alternativet, avslutter Øystein Norstrøm.

Tekst: Lenovo

Next article