Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Hjemmekontor til inspirasjon og harmoni
Sponset

For mange har hjemmekontoret blitt ett av husets viktigste rom. Likevel er det få som legger særlig tid og ettertanke ned i designet på den hjemlige arbeidsplassen. – Riktig valg av farge kan bidra til mye positivt – inkludert arbeidslyst, ro og energi sier interiørekspert.  

– Farger og former er veldig viktig for at vi mennesker skal kjenne velvære, sier Jenny Bull-Gustavsen, Kategorisjef Interiør hos Butinox.  

Det er veldig lite som skal til for å gjøre hjemmekontoret mer optimalt som arbeidsplass.

– Og med pandemiens påvirkning på arbeidsvaner, med økt bruk av hjemmekontor, er det viktig at dette spiller inn også her.  

Der tradisjonelle arbeidsplasser og kontorbygg gjerne har blitt designet for å fremme arbeidslyst, er det ikke sikkert den samme fliden er lagt i kontoret som nå benyttes hjemme.  

Synes du livet på hjemmekontor blir ensformig og fargeløst? Her får du smarte tips om hvordan du enkelt kan sette ditt personlige preg på omgivelsene.

Alle har plass til et kontor 

– Noen har kanskje gjort om kottet sitt til kontor, eller satt et skrivebord på soverommet. Mange har også måttet ta i bruk stua. De aller fleste har plass til et hjemmekontor av et eller annet slag – og det er veldig lite som skal til for å gjør det mer optimalt som arbeidsplass.  

Her kan et par malingsstrøk ha mye å si, påpeker hun.  

– Visse farger har spesielle egenskaper, og kan påvirke hvordan vi føler oss. Dette kalles fargepsykologi. Likevel er valg av farge en personlig preferanse, og det aller viktigste er å velge en farge man trives i.  

Man må for all del unngå hvitt, forklarer Bull-Gustavsen.  

– Hvitt gir deg ingenting.

Litt spraymaling kan lett gjøre eldre møbler til et spennende interiørelement.

Beroligende fargetoner 

Duse fargetoner og jordtoner er i tiden sier hun. Dette fungerer også fint på hjemmekontoret.

– En dus grønnfarge eller blåtone fungerer beroligende og avslappende og fungerer som en fin kontrast mot skjermen som inneholder mye lys, informasjon og støy.  

Møbler – og spesielt skrivebordet – kan også dra nytte av litt maling, mener interiøreksperten.  

– Skrivebordet kan enten males i en spennende detaljfarge som kontrast fra resten av veggen – ellers kan det harmonere med bakgrunnen i samme farge, eller tilnærmet lik farge. Dette hvis man ikke ønsker at arbeidsplassen skal være altfor prangende – eksempelvis hvis man har kontor i stua.  

Gamle møbler kan gjenbrukes og bli som nye med et par strøk maling, påpeker hun, da litt spraymaling lett kan gjøre eldre møbler til et spennende interiør-element som matcher de øvrige fargene i rommet.  

Et par malingsstrøk ha mye å si.

– Nå til dags finnes det masse spennende og enkel spraymaling i Quick Bengalack-serien som gjør jobben lett og morsom.  

Finn fargene som passer for deg!

Tekst: Morten Risberg

Next article