Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Det moderne hjemmekontoret
Sponset

Mange av oss har laget improviserte hjemmekontor på kjøkkenet, i stuen eller gangen. Men nå tyder mye på at vi også i fremtiden vil jobbe mer hjemme enn tidligere. Det er lett å føle at man er på jobb hele tiden når man aldri får ryddet bort kontoret, så det er kanskje på tide å få på plass et mer praktisk og funksjonelt hjemmekontor? Hilde Børresen Istre i Elfa har gode tips til deg.

– Noen har et eget arbeidsrom hjemme, mens andre har bare en liten vegg eller et flerbruksrom som kanskje er gjesterom og lagringsrom i tillegg, sier Hilde.

– Det finnes gode løsninger for alle disse, men uansett hvor mye plass du har tilgjengelig, er det noen ting som er viktige. Arbeidsplassen bør være smart innredet, ha plass til det du trenger, og være lett å holde ryddig. Vi anbefaler også å bruke veggen over arbeidsplassen i så stor grad som mulig. Da utnytter du plassen best.

Elfas velkjente Klikk-inn-system er enkelt å montere, og det er kun bærelisten i toppen som skrus fast i veggen. Resten bare hektes på. Innredningen er fleksibel og holdbar, og kan bygges om tilpasses i det uendelige. Det som var hjemmekontor kan bli bokhylle, og det som var garderobeløsning kan monteres opp igjen på vaskerommet.

Fleksibel kontorplass med skyvedører

Tenk at arbeidsplassen skal passe interiøret i hjemmet ditt, ha sin definerte plass i rommet, og at du skal beholde mest mulig luft og lys.

– Et enkelt grep er å sette opp skyvedører og lage et lite rom i rommet, og du kan avgrense et område til kontorplass – ikke et helt rom. Kontorplassen skjules, og du kan lukke dørene etter endt arbeidsdag. Bak skyvedørene kan du innrede med vegghengt innredning tilpasset dine behov. Ettersom dørene produseres etter hver enkelt kundes mål, gir de også oppbevaringsplass helt opp til taket. Velger du topphengte skyvedører uten gulvskinne, kan du plassere en god kontorstol inntil pulten uten å måtte rulle over en terskel.

Multifunksjonelle rom: Et enkelt grep er å sette opp skyvedører på én vegg, da får du et rom inni rommet. Her kan kontorplassen skjules, og du kan lukke dørene etter endt arbeidsdag. Foto. Elfa

Du kan også lage en kombi-løsning der du deler av løsningen bak skyvedørene med en av Elfas skapsider. Da kan du ha én seksjon til kontor og resten til klær. Skulle du ikke ha behov for hjemmekontoret lenger, er det bare å innrede det hele til klesoppbevaring.

Lag en praktisk arbeidsplass der smart oppbevaring med tavler, kroker, hyller og bokser hjelper deg å holde orden på stort og smått. Les mer her!

Kan et kontor ha flere funksjoner?

– Absolutt! I mange hjem er det nødt til å være slik. Vi vil ha multifunksjonelle rom som passer til familien, hverdagen vår og som utnytter plassen best mulig, sier Hilde. Det kan fungere som kontor, men også et sted for hobbyer, barnas pusling og lekser.

Vegghengt kontor

Et annet alternativ er en åpen og vegghengt kontorløsning. Da er det viktig at den ikke krever for mye dybde eller okkuperer verdifull gulvplass. Elfas klassiske hyllesystem med veggskinner og melaminhyller kan skreddersys i bredden og kommer i ulike dybder. Slik holder du fortsatt gulvet fritt og beholder en luftig følelse.

Hva er de tydeligste trendene dere ser?

– Det er helt tydelig er at mange har brukt tiden hjemme på å rydde i skuffer og skap, og bestemt seg for at nå skal det bli orden i sysakene. Våre planleggingseksperter har hjulpet mange kunder med å tegne garderober og oppbevaringsløsninger det siste året, sier Hilde.

Kvalitet og holdbarhet er også viktige faktorer når vi skal velge oppbevaring hjemme. Mange ønsker seg løsninger som kan tilpasses etter behov og som varer lenge, og da er Elfa et selvfølgelig valg.

Uansett om kontoret ditt også brukes til hobby og håndarbeid, eller som kreativt syhjørne er strukturen viktig for å holde orden. Les mer her!

Tekst: Elfa

Next article