Skip to main content
Home » Vekst i Rogaland » Teqva lokker dyktige folk til fremtidens jobber
Sponset

Teqva har sakte, men sikkert, jobbet seg opp til å bli en milliardbedrift, og kontraktene fortsetter å renne inn. Med dagens byggeboom stiger behovet for dyktige fagfolk.

– Hos oss får du være med å forme fremtidens byggebransje, sier Kåre Ravndal, konsernsjef i Teqva Gruppen. Et økende etterspørselsbehov gjør at de stadig er på utkikk etter flere fremoverlente mennesker som vil være med på laget.

Kåre Ravndal

Konsernsjef i Teqva Gruppen

Teqva tilbyr hele spekteret av totaltekniske tjenester, fra prosjektering og gjennomføring til drift og service. Q-en i logoen deres står for quality, og de er kjent for å levere kvalitet i alle ledd. Teqva har cirka 800 ansatte fordelt på ni selskaper innen elektro, rør og ventilasjon. Et mangfold av ulike folk og personligheter, men fremfor alt er de fagfolk.

– Vi tror nøkkelen til vår suksess ligger i folkene. Teknologien utvikles i rekordfart, men det er fortsatt det menneskelige som får oss fremover, sier Ravndal.

Mange muligheter

I Teqva får man unike muligheter til å videreutvikle seg og vokse. Anbjørn Tronerud, som nå er trainee på prosjektavdelingen hos rørleggerbedriften Sig. Halvorsen, er et levende eksempel på dette. Han banket på døren hos Sig. Halvorsen, uten bakgrunn eller utdannelse i rørleggerfaget. Reisen skulle vise seg å bli spennende. Tronerud tok rørlegger-fagbrevet hos Sig. Halvorsen, og ble med på et prosjekt. Etter hvert fikk han ansvar for egne prosjekter. Nå tar han videreutdanning i klima, energi og miljø på Teknisk fagskole, kombinert med jobben i Sig. Halvorsen.

– For å jobbe som rørlegger trenger man ikke starte på videregående skole. Vi i Sig. Halvorsen har god erfaring med voksenopplæring. Det er noe selskapet er veldig positive til, sier Inger Lien Halvorsen, avdelingsleder prosjektering.

Anbjørn Tronerud

Trainee på prosjektavdelingen i Sig. Halvorsen

Fremfor alt fagfolk

Teqva Gruppen er et konsern med over 800 fagfolk fordelt på åtte selskap fra Haugesund i vest til Arendal i øst. Sammen leverer vi totaltekniske og fagspesifikke entrepriser innen elektriske fag, rør, automasjon og ventilasjon.

Verdiene som driver oss fremover

For oss har FOLK blitt en viktig huskeregel på hvem vi er, og hva vi står for. Fremoverlent, Oppmerksom, Lagspiller og Klok. Verdiene våre er det som driver oss og som gir oss muligheten til å bidra på de spennende prosjektene, og samarbeide med andre ledende aktører i bransjen.

Bærekraftige prosjekter står høyt på agendaen, med spennende oppdrag og en kundeportefølje med store enterpriseprosjekter som vil gå i historiebøkene.

– Vi er ute etter folk med «drive», påpeker Ravndal.

Inger Lien Halvorsen, avdelingsleder prosjektering i Sig. Halvorsen og Anbjørn Tronerud, trainee på prosjektavdelingen i Sig. Halvorsen. Foto: Sig. Halvorsen

Jobber strategisk med bærekraft

Et spennende totalteknisk prosjekt som Teqva nå er i gang med, er oppføringen av ny energisentral på Universitetetsområdet i Stavanger. Her jobber både Sig. Halvorsen, Rønning Elektro og Energi og Miljø sammen mot et mål om 80 prosent mindre CO2-utslipp.

Energisentralen skal forsyne varme og kjøling til både eksisterende og kommende bygg. Det er første gang oppdragsgiveren Statsbygg gjennomfører et så omfattende energi-effektiviseringstiltak på en eksisterende bygningsmasse.

– Prosjektet er et viktig skritt mot å oppnå våre bærekraftsmål. Vi tar sikte på å være et forbilde for fremtidige oppdrag, uttaler Ravndal.

Dagens byggeprosjekter er tilpasset fremtidens krav når det gjelder energiforbruk og bærekraft. Teqva Gruppen arbeider strategisk med bærekraft for å påvirke det grønne skiftet.

– Som en totalteknisk entreprenør, har vi mulighet til å bidra i den nasjonale målsetningen om økt elektrifisering og reduserte klimautslipp. Derfor er det viktig å spille på lag med kundene våre, naturen og generasjonene som kommer, sier Ravndal, og legger til at bærekraft hos dem handler om mer enn bare miljø.

– Bærekraft handler tilsvarende om ansvar for sosiale og økonomiske forhold. Vi ser utfordringer, men heldigvis overvekt av muligheter.

Teqva Gruppen bidrar til en bærekraftig hverdag og fremtid gjennom å tilby velfungerende tekniske installasjoner til bolig og næringsbygg, samt energireduserende løsninger med langsiktig effekt. De bidrar også til reduksjon av eget fotavtrykk innen klima og miljø gjennom å skape utslippsfrie byggeplasser.

Disse selskapene er en del av Teqva Gruppen:

Norelco Elektro i Haugesund
Norelco har over 20 år med utvikling. De leverer smarte løsninger til både hjem, hytte og næringsby, og tilbyr smarte el-løsninger til hjemmet, næringslivet og offentlig sektor.

Teqva Total i Haugesund
Teqva Total er regionens største leverandør av totaltekniske tjenester innenfor elektro, rør, ventilasjon og automasjon.

Energi og miljø i Sandnes og Haugesund
Riktig ventilasjon er en bærekraftig investering, samtidig som det bidrar til bekjempelse av klimaendringer. Energi og miljø er eksperter på luftkvalitet, og hjelper deg å optimalisere ditt inneklima.

Teqva rør i Haugesund
Teqva rør er regionens ledende rørleggerfirma med 75 år i bransjen. Prosjekter innen bolig, service, entreprise, industri og fornying krever deres spesialkompetanse for å oppnå suksess.

Egeland rør i Kristiansand, Mandal og Arendal
Med 125 års fartstid i bransjen, er Egeland rør regionens ledende rørleggerfirma og sprekere enn noen gang. De har kontinuerlig fokus på kompetanseutvikling innen bolig, service, entreprise, industri og fornying.

Avitell i Kristiansand
Avitell er en komplett tjenesteleverandør innen elektrofag. De leverer solide tjenester til både hus og hjem, og er totalleverandør av store byggetekniske anlegg.

Sig. Halvorsen i Sandnes, Bryne, Egersund og Tau
Sig. Halvorsen har mer enn 75 års fartstid i bransjen, og er regionenes ledende rørleggerfirma. De skaper løsninger for generasjoner, er fremtidsrettet og utvikler stadig ny og bredere kompetanse.

Agder ventilasjon i Kristiansand, Mandal og Arendal
Agder ventilasjon er en rådgivende ventilasjonsentreprenør med kunden i fokus. Som markedsledende aktør prosjekterer og installerer de alle klimatekniske løsninger for næring og industri.

Rønning elektro i Stavanger
Rønning elektro er distriktets ledende elektrofirma og en pionéerbedrift etter 85 år i bransjen. De er pådrivere for elektrisk fremtid og deres fagfolk legger daglig til rette for dette.

Les mer på teqva.no

Av Marte Frimand

Next article