Skip to main content
Home » Vekst i Nord-Norge » Tømrerfirma sverger til el-varebiler: – Det er både grønnere og rimeligere
Sponset

Tromsdalen Bygg AS i Tromsø leaser i dag fire Toyota Proace Electric fra Harila – noe de uten problem kan anbefale til andre bedrifter.

– Vi ønsker at Tromsdalen Bygg skal ha en grønn profil, og da er elektriske varebiler et naturlig valg for oss, sier daglig leder i Tromsdalen Bygg AS, Arve Hopaneng.

Tromsdalen Bygg har drevet siden 2019, og er et tømrerfirma som primært jobber med renoveringer. De har i dag 20 ansatte, og har de siste årene anskaffet seg hele sju elektriske varebiler.

– Tre av disse er Toyota Proace Electric, som vi har leaset via Harila. Den første leaset vi for halvannet år siden, og vi er kjempefornøyde med bilene. De er behagelige å kjøre, har godt med plass og passer vår virksomhet bra, sier Arve.

To varianter

Hos Harila Tromsø kan de tilby to ulike elektriske varebiler for øyeblikket: Toyota Proace Electric og Toyota Proace City Electric. Sistnevnte er en mindre variant, særlig tilpasset urban kjøring.

Næringsselger Rune Karlsen opplever at det nå er elektriske varebiler som gjelder for Harilas næringskunder.

– Vi har kommet ganske langt inn i det grønne skiftet nå i Norge, og vi ser tydelig at det blir mer og mer viktig for bedrifter å være med dette skiftet, sier Rune.

Mot slutten av året venter Harila også en tredje elektrisk varebil, som Rune ser for seg vil slå godt an blant næringskundene.

Proace Electric

PROACE-familien har fått et elektrisk medlem

Perfekt til bykjøring

Selv om Tromsdalen Bygg fortsatt må benytte dieselbiler til å for eksempel trekke lifter og stillashengere, setter de pris på å nå kunne benytte elektriske kjøretøy i de fleste prosjekter.

– Vi jobber primært i byen, og da fungerer det veldig fint med elbil. Vi skal i tillegg snart flytte inn i nye lokaler, og der har vi nå seks ladere installert. Da blir det veldig enkelt, forteller Arve.

Økonomisk

Han understreker at elektriske varebiler også gir en økonomisk gevinst for bedriften.

– Vi ser definitivt at det blir billigere for oss. Vi kjører mye i byen, og ved å kjøre elektrisk sparer vi mye på bompenger. I tillegg er selvsagt også «drivstoffet» langt rimeligere. Det er et stort pluss.

– Serviceinnstilt

For Tromsdalen Bygg var det litt tilfeldig at de havnet hos nettopp Harila, da de hadde behov for nye, elektriske varebiler.

– Men så fikk jeg veldig god kontakt med selger Rune Karlsen. Jeg opplever han som utrolig hjelpsom, og ekstremt god på service! I fremtiden kommer vi til å fortsette å gå til han når vi trenger biler, sier Arve.

Han har ingen problem med å anbefale Toyota Proace Electric til andre bedrifter.

– Og i tillegg kan jeg virkelig anbefale Rune! Det er slett ikke alle steder man får like god service, som vi har fått på Harila. Dersom det har vært noe med en av bilene, har Rune stilt opp og ordnet det på sekundet. Vi er veldig fornøyde!

Om Harila

Harilagruppen har over 400 dyktige medarbeidere med lang erfaring, som gjør oss til en solid aktør i Nord-Norge.

Next article