Skip to main content
Home » Mangfold og inkludering » IKEA inngår 3-årig samarbeid med Skeiv Verden
Sponset

Som en del av IKEAs engasjement for mangfold og inkludering har selskapet besluttet at overskudd fra salget av den populære STORSTOMMA-bagen skal gå til organisasjonen Skeiv Verden de neste tre årene.

Hvert år markerer IKEA sin støtte til LHBTQ+-samfunnet og Pride-markeringen ved å donere overskudd fra salget av STORSTOMMA-bagen til en veldedig organisasjon. De tre neste årene går pengene til Skeiv Verden. Beløpet tilsvarer rundt én million kroner over de neste tre årene.

Skeiv Verden jobber målrettet for et samfunn der alle, uavhengig av sin etniske eller religiøse opprinnelse, kan leve ut sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk uten å oppleve diskriminering.

– Dette er en mulighet for oss å bidra til å styrke Skeiv Verdens viktige arbeid med å skape et inkluderende samfunn for alle, og sikre at LHBTQ+-personer, uavhengig av etnisk eller religiøs opprinnelse, har tilgang til trygge miljøer og ressurser som støtter deres trivsel, forklarer Pia Walle, leder for IKEA Norges arbeid for likestilling, mangfold og inkludering.

Pia Walle 

Leder for likestilling, mangfold og iunkludering IKEA Norge 

Hun er spesielt glad for at IKEA har inngått et 3-årig samarbeid med Skeiv Verden.

– Det er første gang vi samarbeider med en organisasjon over lengre tid, noe som vil gi oss kontinuitet og gi oss mulighet til å jobbe målrettet med dette arbeidet over en lengre periode, understreker Walle.

Foto: IKEA

Kommer godt med

Generalsekretær Hanne Lyseth, i Skeiv Verden er imponert og glad for å inngå et samarbeid med IKEA for de neste tre årene, og understreker at pengene kommer godt med i deres arbeid.

– Vi er glade for samarbeidet med IKEA og er imponerte over hvor grundig de jobber for å skape en inkluderende og trygg arbeidsplass for alle sine medarbeidere. Skeiv Verden vil gjerne bidra med vår brede erfaring med minoriteter inn i et konsern som tydelig arbeider godt med skeive temaer fra før, sier Lyseth.

– I Skeiv Verden er vi opptatt av å styrke egne medlemmer, slik at de kan bruke deres unike erfaringer og kompetanse i organisasjonens arbeid. Mange av våre medlemmer har bakgrunn fra flukt og forfølgelse i sine hjemland, i tillegg til at flere opplever diskriminering og hatefulle ytringer som en del av sin hverdag i Norge. Pengene vil komme godt med når vi i de neste årene skal styrke innsatsen medlemmene våre gjør for et mer åpent og inkluderende samfunn, legger hun til.

Foto: IKEA

Viktig arbeid

STORSTOMMA-bagen er ikke bare et praktisk tilbehør for oppbevaring, men også et symbol på mangfold og likeverd. Ved å kjøpe denne bagen under årets Pride-markering, gir kundene våre en direkte støtte til Skeiv Verden og deres viktige arbeid.

Blant annet vil pengene gå til å støtte Skeiv Verdens ulike programmer og aktiviteter, som inkluderer støttegrupper, rettighetsarbeid og holdningsskapende arbeid.

– IKEA er stolt av å være en alliert for LHBTQ+-samfunnet og har en langsiktig forpliktelse til å skape et inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø. Vi tror på betydningen av å stå sammen og arbeide for en verden der alle mennesker, uavhengig av kjønnsidentitet eller seksuell orientering, kan leve fritt og autentisk, understreker Pia Walle.

Det er femte året IKEA donerer bort overskudd fra salget av STORSTOMMA. Tidligere mottakere av støtten er Skeiv Ungdom, Organisasjonen Fri, og FNs høykommissær for flyktninger – UNHCR.

STORSTOMMA

Hos IKEA mener vi at alle skal ha rett til å være seg selv. Et budskap vi ønsker å spre med denne regnbuefargede vennen til det bestselgende produktet vårt – FRAKTA bag.

Next article