Skip to main content
Home » Mangfold og inkludering » For Capgemini er mangfold helt alminnelig
Sponset

– Capgemini har utmerket seg på mangfold, hvor ansatte i stor grad har forskjellig bakgrunn og erfaringer å komme med. Internt i Capgemini er det et bredt utvalg av muligheter når det gjelder teknologi og fagdisiplin, sier Ingvild Gravem, senior Software Engineer i selskapet.

Ingvild som har bakgrunn fra bachelor i dataingeniør fra NTNU og en mastergrad i informatikk, jobber for tiden som full-stack utvikler med frontend rammeverket React og backend med Microsoft sin utviklerplattform .NET. Da skriver hun hovedsakelig kode i programmeringsspråkene TypeScript og C#.

– React bruker jeg til å lage web-grensesnittet på en nettside. Her har jeg tyngden av min kompetanse da jeg de første par årene fordypet meg i webutvikling med et ekstra fokus på å lage brukervennlige og tilgjengelige nettsider for alle.

Ingvild Gravem

Senior Software Engineer, Capgemini

Godt faglig og sosialt opplegg

Ingvild Gravem valgte Capgemini rett fra skolebenken, delvis fordi de hadde investert i et godt faglig og sosialt opplegg gjennom deres graduateprogram Ignite.

– Jeg syntes digitalisering og IT hørtes spennende ut, så da gikk jeg for data. Heldigvis gikk det fint, forteller Ingvild Gravem.

Mangfold – en naturlig ting

Som globalt selskap har Capgemini lenge hatt et bredt mangfold blant de ansatte. I Norge har de over 40 nasjonaliteter representert og et aldersspenn fra 20 til 69 år. Kvinner utgjør per dato omtrent 37 prosent. Målet er 40 prosent innen 2025.

– Jeg synes det er veldig spennende at man kan jobbe med IT i forskjellige bransjer. I de siste årene har jeg vært utleid fra Capgemini til kunder i helsesektoren, noe jeg syntes er helt fantastisk med tanke på at jeg en stund vurderte en utdanning innenfor helse – og nå får jeg jobbet med teknologi innenfor den sektoren i stedet! fortsetter Gravem og stråler.

– Norge er i verdenstoppen på helsedata, altså informasjon om befolkingens helse. Jeg jobber med en nettside om nettopp våre helsedata og tilgang til disse for eksempelvis forskning. Bedre utnyttelse av våre helsedata vil til syvende og sist bidra til bedring av folkehelsen, avslutter Ingvild Gravem.

Capgemini jobber kontinuerlig med mangfold og inkludering innen områder slik som rekruttering, merkevare, ledelse, utviklingsmuligheter og lønn. I år besluttet selskapet å heve kompetansen innenfor mangfoldsledelse.

Sammen har derfor MAK og Capgemini utarbeidet en serie arbeidssamlinger for ledere på forskjellige nivå i organisasjonen. Parallelt er også åtte representanter fra ledergruppen i gang med kurs i mangfoldsledelse i regi av Seema, og vil innen kort tid bli sertifiserte mangfoldsledere via Norsk Standard (ref. NS 11201:2018).

Les mer på capgemini.com/careers

Av Anett Kilén

Next article