Skip to main content
Home » Mangfold og inkludering » Bak kulissene i TINEs IT-avdeling: Fra kua til kunden med mangfold i fokus
Sponset

De fleste av oss har vokst opp med produkter fra TINE. TINEs IT-avdeling bidrar til at du og jeg har melk til frokosten ved å støtte opp om en av landets mest komplekse verdikjeder. Vi tok en prat med IT-sjef i TINEs avdeling for utvikling og forvaltning, Stina Korsbøen, om verdien av mangfold på arbeidsplassen.

– TINE er som de fleste kjenner til eid av den norske bonden. Vi som jobber her er med på å skape verdi i hele Norge – helt fra gårdene innerst i fjellet, der ingen skulle tru at nokon kunne bu, til frokostbordet hjemme hos forbrukeren. Det er unikt, sier Korsbøen og forklarer videre: 

– Jobber du i TINE får du bidra til innovative IT-løsninger helt fra kua ute på gården til det nyeste innen e-handel ut mot kunde. Et mangfold av oppgaver løses best av et mangfold av skikkelig flinke mennesker, smiler hun.

– Sammen skaper vi et levende Norge

Mangfold står sentralt i TINE gjennom etiske retningslinjer, i rekrutteringsprosesser og i deres lederutviklingsprogram. 

– Sammen skaper vi et levende Norge. Det er vår visjon. Og i dag ser et levende Norge litt annerledes ut enn for få år siden, og det er noe vi i TINE skal representere. Like muligheter for alle dreier seg om å heie frem mangfold og å utvikle folka, sier Korsbøen.

IT avdelingen til TINE ønsker medarbeidere som speiler samfunnet. 

– Vi lager IT-løsninger for 5000 ansatte, 8000 bønder som eier TINE og millioner av kunder. Det er når mangfoldet vårt blir representert i løsningene at magien skjer i form av vekst og konkurransekraft. Vi er en innovativ gjeng med et godt arbeidsmiljø som et direkte resultat av dette, forteller Korsbøen.

Økt kvinneandel i TINEs IT-avdeling

Mangfold kommer ikke av seg selv, og er noe IT-avdelingen jobber aktivt med.

– På IT-siden har vi økt kvinneandelen fra 24 til 30 prosent på ett år! For å få det til har vi hatt tydelige mål i virksomhetsplanen og et lederteam med fokus på å løfte damene internt. I TINE er vi opptatt av at alle skal ha like muligheter til å utvikle seg, avslutter Korsbøen.

Sammen skaper vi et levende Norge

Uansett om du er informatiker, teknolog, markedsfører, matviter, selger, økonom, ingeniør, lærling eller vil jobbe med logistikk, er det din unike innsikt, motivasjon, samarbeidsevne og skaperkraft som bidrar til at vi sammen skaper et levende Norge.

Av Kristian Fabrizio

Next article