Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Vi trenger flere damer om bord!
Sponset

Monica Rennesvik Borgen er 24 år og førstemaskinist på NF Boknafjord. Hun trives godt i jobben, men mener bransjen har en vei å gå for å skape kjønnsbalanse og et miljø for kvinner til sjøs. Vi har spurt henne om hennes erfaringer og tanker rundt en maritim karriere.

1. Hvordan ble du interessert i å bli maskinist?

Jeg startet første år på VGS på Teknikk og industriell produksjon (TIP) og ville egentlig bli bilmekaniker, da jeg hadde en stor interesse for bil. Ettersom jeg liker å reise og gjerne ville oppleve mer, tipset en lærer meg om å heller velge maritime fag. På andre året valgte jeg da maritime fag og utdanning som motormann.

Fordi jeg var glad i å reise, fikk jeg lærlingplass på en misjonsbåt i Asia. Det var en spennende opplevelse der jeg fikk mange nye inntrykk og var på båt i 13 måneder. Deretter var jeg på båt i Nordsjøen, ved Martin Linge-feltet.

Les mer om karrieremuligheter hos Fjord1

2. Hvordan er det å være å være kvinne i denne bransjen?

Jeg kjenner flere jenter som har opplevd at folk har fordommer mot jenter på båt. Du må bevise deg selv ti ganger mer enn det gutta må. Likevel tror jeg dette vil endres så snart vi får flere erfaringer med at det går fint å være kvinner til sjøs. Vi trenger absolutt flere kvinner om bord, så vi kan skape et miljø også for oss!

Foto: Fjord1

3. Hva liker du best ved å jobbe for Fjord1?

Jeg trives veldig godt i Fjord1. Her er det mange unge folk og trivelig stemning. I Fjord1 er det også mange karrieremuligheter. Jeg var ansatt som kadett i Fjord1, deretter har jeg fått sjansen til å rykke opp fra 2. maskinist til 1. maskinist. Det syntes jeg er veldig spennende.

Les mer om karrieremuligheter hos Fjord1

4. Hva har du å si til andre som ønsker å gå den maritime veien?

I denne bransjen er det svært mange karrieremuligheter og god lønn, så jeg anbefaler alle som har en interesse for det å gå denne veien. På båter er det så mye ulike jobber, og en svært variert arbeidshverdag. Du blir aldri utlært i jobben som maskinist!

Av Silje Marie B. Aagenæss

Next article