Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Spennende utviklingsmuligheter i IT
Sponset

Anita Hagen arbeider med programvare i Canon Norge. Det har hun gjort i halvannet år, men hadde egentlig helt andre planer.

– Jeg tror mange kvinner vegrer seg for IT-bransjen, fordi det fortsatt betraktes som en guttegreie, også i skolen, men det er det definitivt ikke. Ta bare motorsporten, som pleide å være veldig mannsdominert, men så kom damene til, med avis- og nyhetsoppslag, som forbilder for oppvoksende slekter, sier hun.

– Mange jenter er usikre på å gi seg i kast med en sånn utdannelse, men du må ikke være data-freak for å satse på denne bransjen, for IT er så mangt. Heldigvis er det endringer på vei.

IT er fremtiden

– Det som trakk meg mot IT, var at det er der fremtiden ligger. Innen IKT er det så mye forskjellig å jobbe med. Jeg vokste opp da teknologien var i rivende utvikling, og rakk å få med meg mobil med knapper, før iPoden kom, og plutselig skulle musikken på mobilen. Klart jeg ville være med på den reisen!

– Den førte meg til Canon, der ingen dager er like, med konstant jakt på gode løsninger for kundene. Da må du av og til tenke utenfor boksen, og så må jeg hele tiden orientere meg om siste nytt. Vi holder et veldig høyt tempo, men det passer meg veldig godt.

Anita arbeider både med utvikling og support for programvaren til uniFLOW, Canons programvare for sikre utskrifter, og er glad for de interne utviklingsmulighetene.

Gode utviklingsmuligheter

– Det jeg digger med Canon, er at selskapet er så fokusert på resultater og utvikling hos de ansatte, og er flinke til å feire prestasjoner. Gjør jeg noe bra, vanker det alltid anerkjennelse, kanskje til og med et avansement, og det er jo litt tøft, i et så stort selskap. Og så må jeg skryte litt av plattformene for læring – og den interne kursvirksomheten. Alt tilgjengelig via en knapp på PC’n.

– Men det var jo egentlig ikke dette jeg skulle drive med. Jeg begynte nemlig som lærling i CNC-maskineringsfaget, og skulle lage offshore-deler, men oppdaget at jeg hadde mer sans for programmering. Ved en tilfeldighet fikk jeg jobb i IT-avdelingen i en kommune, der jeg kom i kontakt med servicefolk fra Canon. Så jeg sendte en e-post til en av Canon-sjefene, så her er jeg!

Av Jarle Petterson

Next article