Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Selskapet hvor det er utviklende, krevende og gøy å jobbe
Sponset

IT-selskapet Sariba har en kvinneandel på hele 40 prosent. Det anses som høyt til å være i teknologibransjen. Selskapet kjennetegnes av åpenhet og godt arbeidsmiljø.

– Allerede den dagen jeg signerte kontrakten, følte jeg meg som en del av Saribafamilien. Jeg ble tatt imot med åpne armer og følte meg velkommen med en gang. Det er mye åpenhet og stor takhøyde hos oss. Alle blir inkludert fra første dag og jeg oppfatter oss som en stor og raus familie der vi har en ganske unik delingskultur. Det betyr at vi deler kunnskap, men også at vi deler eventuelle feil med kollegaer slik at alle kan lære. Denne åpenheten skaper trygge rammer for oss som jobber her, sier Siv June Johansen. Hun er løsningsarkitekt, har tittelen Senior Manager Solutions og har vært i Sariba siden 2016.

Siv June Johansen

Senior Manager Solutions, Sariba

Kollegaen, Jenny Teisen (26), ble ansatt i Sariba i september i fjor og skal være HR-tech trainee det første året. Den første delen av traineeperioden har hovedsakelig gått med til å få sertifisering i en av HR-modulene som Sariba leverer. Nå som sertifiseringsperioden er over deltar hun i prosjekter med ulike kunder. Her er hun med å avdekke behov og å finne frem til de beste løsningene som dekker disse behovene.

– Første gang jeg møtte Sariba var på en studentsamling i fjor vår da jeg skulle begynne å søke jobber. Førsteinntrykket mitt var utrolig godt, kanskje først og fremst fordi menneskene jeg traff var så hyggelige og imøtekommende, forklarer hun.

Jenny Theisen

HR-tech trainee, Sariba 

– Derfor er jeg superfornøyd over å komme som nyutdannet til Sariba hvor jeg både treffer riktig jobb og de riktige menneskene som jeg liker å samarbeide med. Jeg føler meg rett og slett heldig.

Satser på videreutvikling

Saribas medarbeidere forteller at de blir møtt med en positiv holdning der de gjerne kan komme med ønsker for egen utvikling.

– Hvis jeg for eksempel ønsker å spesialisere meg på noe innen mitt fag, så vil sjansen være stor for å få et ja, for det er liksom alltid en åpning for flere kurs og videreutvikling dersom du har behov for mer faglig påfyll, sier Siv June.

– Et annet eksempel er fra da jeg ble ansatt, tilføyer Jenny:

– Da kunne jeg selv velge hvilken modul jeg ville ta sertifisering i. «Velg det du ønsker å jobbe med, da vet vi at du finner noe du liker å drive med,» fortalte de meg.

Et strålende sted å jobbe

Kunne du tenke deg å bli en del av en gjeng som jobber så godt sammen at det føles som å være en del av en stor og raus familie?

Opptatt av det sosiale

Med virksomheter på mange forskjellige steder i flere ulike land, innebærer hverdagen til medarbeiderne i Sariba arbeid på tvers både av team, lokasjoner og land. Mye av samarbeidet foregår digitalt, men i Sariba ser de også viktigheten av at alle møtes innimellom. Derfor arrangeres det todagers samlinger to ganger i året, der alle treffes for teambuilding og sosiale eventer. De fleste samlingene har blitt gjennomført i Norge, mens årets første samling er lagt til Spania.

Ved mange kontorer har man også egne sosiale samlinger eller finner på ting sammen utenom jobb, blant annet gjennom SIK, (Sariba Idrett og Kultur) som arrangerer ulike aktiviteter for ansatte. De organiserer også en felles hyttetur hvert år for de som ønsker å bli med.

– Det blir flere og flere som vil være med hvert år, så vi må nok ha en større hytte etter hvert, smiler Siv June.

– Vi trives, og vet at ryktene går om det gode arbeidsmiljøet vårt, det bidrar nok også til at flere kvinner søker seg til oss også. I personalboken vår står det at det å jobbe i Sariba skal være utviklende, krevende og gøy. Det stemmer, for sånn er det, avslutter Jenny og Siv June.

FAKTA

Sariba er et IT-konsulentselskap som jobber med HR-teknologi, HR-strategi og HR-prosess. Selskapet, som ble grunnlagt i år 2000, teller 110 ansatte, består av 13 nasjonaliteter og har en kvinneandel på 40 prosent. Sariba har kontorer i Norge, Sverige og Spania.

Formålet med Saribas virksomhet er å gjøre hverdagen enklere og bedre for ledere, medarbeidere og for dem som jobber innen HR og lønn.

Sariba er en prisbelønnet SAP SuccessFactors-partner og har nettopp blitt kåret til SAP Innovation Partner of the year.

Les mer på sariba.com

Av Tom Backe

Next article