Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Mye mer enn grafer og tall
Sponset

På Aker Brygge åpner tre kvinnelige representanter fra Danske Bank dørene for oss, og avslører at veien til suksess i finansverdenen ikke bare ligger i tallene, men også i de mellommenneskelige relasjonene.

– Personlig skulle jeg redde verden og begynte derfor å studere molekylærbiologi, svarer Lone Sjursen Kleveland på spørsmål om veien til finansverdenen.

– Men da jeg begynte å jobbe som ingeniør i et laboratorium innså jeg at det var for lite folk rundt meg. Imidlertid hadde jeg interesse for tall, så jeg syntes det kunne være en spennende ny retning i karrierelivet, legger hun til og kaster et blikk ut mot vinduet.

Internasjonal bedrift

På kontoret til Danske Bank på Aker Brygge sitter Lone Sjursen Kleveland sammen med kollegaene Elisabeth Nicolaisen og Henny Tanberg Løberg

Med henholdsvis 11, 16 og 3 års erfaring i den internasjonale banken, med rundt 1 000 ansatte i Norge, gir Kleveland, Nicolaisen og Løberg oss et unikt innblikk i hverdagen på Oslo-kontoret.

Det mellom-menneskelige viktig

De ønsker å presisere følgende: Å jobbe i Danske Bank handler ikke bare om tall og grafer. Banken er også et kreativt møtepunkt hvor ideer fødes, utfordringer løses, og fremtidens finanstjenester formes.

– Vi jobber prosjektbasert i Corporate Finance og utvikler tette bånd til kundene våre. Vår jobb går ut på å bygge sterke relasjoner og jobbe som et samlet team for å levere de beste resultatene, sier Henny Løberg og utdyper videre at kombinasjonen av personlig engasjement og faglig ekspertise hos kollegaene er to viktige aspekter i arbeidshverdagen som hun setter pris på.

– I vår organisasjon er ikke alle eksperter på samme felt, og det er nettopp dette som gjør samarbeidet så kraftfullt. Det handler om å orkestrere samspillet mellom ulike kompetanseområder med mål om å  skape gode kundeopplevelser, tilføyer Nicolaisen og forteller at hun ser på Danske Bank som en kompetansebedrift hvor man lærer noe nytt hver eneste dag.

På Oslo-kontoret deres, med utsikt over Bryggetorget på Aker Brygge, gir Henny Tanberg Løberg (fra venstre), Lone Sjursen Kleveland og Elisabeth Nicolaisen oss et innblikk over Danske Banks mangfoldige karrieremuligheter, understreket av et felles mål om eksepsjonelle kundeopplevelser. Foto: Kristian Fabrizio Mendoza

Mange karrieremuligheter

Mens Lone Sjursen Kleveland er leder for to av bankens valutateam som jobber mot små og mellomstore bedrifter, er Elisabeth Nicolaisen og Henny Tanberg Løberg henholdsvis administrerende direktør i Danske Invest og rådgiver i investment banking.

De representerer tre viktige tjenester hos banken, men påpeker at det finnes karrieremuligheter for mange forskjellige typer mennesker.

– Vi har et bredt spekter av engasjerende fagområder og segmenter hvor vi jobber på tvers av disse med utgangspunkt i kundens behov. Det er ikke slik at alle jobber direkte med bankens kunder, sier Nicolaisen.

– Hun opplyser at roller innen HR, kommunikasjon og markedsføring, analyse og bekjempelse av økonomisk kriminalitet også er eksempler på viktige funksjoner i banken.

Jobbet i København

Selv gikk Lone Sjursen Kleveland inn i sin lederstilling i januar i år – hvor hun leder to av bankens valutateam som jobber mot SME-markedet (små og mellomstore bedrifter).

Hennes reise inn i lederstillingen illustrerer de mange karrieremulighetene banken tilbyr. At Danske Bank opererer i åtte land, har gitt henne muligheten til å jobbe internasjonalt, blant annet et halvt år i København. I dag leder hun et team i Norge, og et i Finland.

– Man får muligheten til å komme seg ut av landet hvis du vil det, legger hun til og får støtte fra kollegaene.

– Arbeidsoppgavene er varierte og utvilsomt spennende. Jeg har blitt presentert for mange  flotte muligheter, som krever at man er mottakelig og proaktiv. Du må være litt uredd og gripe sjansene som byr seg, enten det er på lokalt plan eller i global sammenheng, sier Elisabeth Nicolaisen, som har vært daglig leder av fondsforvaltningselskapet til Danske Bank Norge siden 2022.

Ønsker at flere får interesse for bank

For både Nicolaisen og Kleveland, var veien inn til finansverdenen litt tilfeldig, i motsetning til Tanberg som – helt siden studietiden – var interessert i bankfaget. Samtidig innrømmer de at de trodde at finansindustrien omhandlet – for det meste – tall og grafer.

– Jeg ville ikke ha valgt denne karrieren hvis jeg ikke trodde den ville være engasjerende. Og det viste seg å stemme. Før jeg begynte å jobbe i finans hadde jeg liten innsikt i hvilke roller som finnes og hva man faktisk gjør. Dette tror jeg er tilfelle for mange. Jeg håper at flere kan få interesse for faget vårt, for jeg tror mange hadde blitt positivt overrasket. For meg er det de menneskelige aspektene som virkelig fanger min interesse, og det er dette som gjør jobben så spennende, utdyper Kleveland.

Karrieremuligheter i Danske Bank

Av Kristian Mendoza

Next article