Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Mulighetene er mange for kvinner i finansbransjen
Sponset

Tidligere var det utdannelser innen finans som var hovedfokuset i bransjen. Det har endret seg de siste årene. Som i mange andre bransjer, er kunnskap om teknologi viktig fremover. Andre fagområder som er etterspurt, er markedsføring, juss, økonomi, salgsfunksjoner, compliance og adferdspsykologi.

– Mange dyktige jenter og kvinner tar utdannelse innen de fagene vi er opptatt av i finansbransjen. Det er mange veier inn, sier Tove Selnes, konserndirektør People i Storebrand.

Selv er hun utdannet jurist med videreutdanning innen organisasjon og ledelse. Det var litt tilfeldig at hun begynte i finansnæringen.

Tove Selnes

Konserndirektør People i Storebrand

– Når jeg har valgt hvilke selskap jeg vil jobbe for, har jeg vært opptatt av at det skal være selskaper som har verdier jeg kan identifisere meg med. De må bidra med noe som er positivt for samfunnet. Da jeg skjønte hvor viktig finansnæringen kan være for å bidra til endringer i samfunnet vårt, ble jeg veldig fascinert. Her så jeg en bransje som ikke bare er opptatt av at de rike skal bli rikere. Jeg har sett hvordan finansbransjen påvirker verden i riktig retning gjennom gode, bærekraftige investeringer, sier Selnes.

Les mer om karrieremuligheter i Storebrand her.

Jobber systematisk med mangfold

Selnes har ansvar for HR, rekruttering, likestillingsarbeidet og organisasjonsutvikling i Storebrand. Hun ønsker flere kvinner velkommen i bransjen, også som ledere.

– Vi vet at selskaper med god kjønnsbalanse er mer lønnsomme over tid. Og så er Storebrand en god og trygg arbeidsplass, med mange spennende og viktige samfunnsoppgaver å løse, sier hun, og nevner noen ting de gjør for å få flere kvinner med.

– Storebrand er initiativtaker til et program som heter Kvinner i finans, som arbeider for å fremme likestilling i bransjen. Vi jobber systematisk for å sikre mangfold og likestilling gjennom tydelige, definerte prosesser innen rekruttering og organisasjonsutvikling. Vi lager stillingsannonser som tiltrekker både kvinner og menn. Storebrand er også bevisste på kjønnsbalansen i våre lederutviklingsprogram, sommerstudentprogram og graduateprogram.

Mange ulike fagfelt som samarbeider

Christine Schibsted, IT manager i Storebrand, forteller at de jobber i kryssfunksjonelle, tverrfaglige team for å lage de beste finansielle løsningene. Det gjør at de ansatte blir kjent med veldig mange ulike fagfelt, og har mulighet til å lære mye av andre som har helt andre perspektiver og annen kunnskap enn seg selv.

– Det er spennende. Vi snakker veldig mye om «VI» i Storebrand. Både på teamnivå, og hele veien opp til konsernledelsen. Det er «VI» sammen som skal levere, og hvilken stilling du har trenger ikke å bety så mye for om du blir hørt eller ikke. En god ide er en god ide uansett. Det er veldig inspirerende å jobbe i et miljø som tar deg på alvor, og utviklingsmulighetene er store, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har jobbet i flere ulike næringer før jeg kom inn i finansverdenen, men ingen steder har jeg følt at jeg kan gjøre en så stor forskjell som her.

Christine Schibsted

IT manager i Storebrand

Muligheter alle retninger

Schibsted understreker at det er mange muligheter i Storebrand. Enten man ønsker å gå opp, ned eller på tvers av fagfelt.

– Storebrand har i mange år jobbet med å løfte frem alle ansatte som viser at de er klare for større oppgaver, både kvinner og menn. Det at lederen i konsernet er så tydelig på at dette er viktig for Storebrand, gjør at likestilling settes på dagsorden, sier hun.

IT-sjefen er ikke i tvil når hun varmt anbefaler flere jenter å søke seg til finansbransjen.

– Finans er spennende, og det er veldig mye mer enn bare tall og grafer. Utviklingsmulighetene er utrolig store, og uansett hvilken retning du går når du er ferdig med å studere vil du kunne bruke utdanningen din videre, sier hun.

I Storebrand vil du finne et fremtidsrettet miljø med store muligheter for påvirkning og personlig utvikling. Les mer her.

Av Marte Frimand

Next article