Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » – Her har jeg funnet min type mennesker
Sponset

Langs veggen står det staffeli med store kulltegninger. På gulvet ligger det en skulptur fra en workshop i installasjonskunst, og i det neste verkstedet stirrer 15 par øyne mot oss. La oss ta turen inn på en annerledes og morsom fagskole!

Øynene tilhører hoder modellert i leire, og er et eksempel på formundervisningen som førsteårsstudentene akkurat har avsluttet. Teori og praksis går hånd i hånd her. Studentene eksperimenterer seg frem til resultater, og underveis får de veiledning av dyktige faglærere. Alle er aktive billedkunstnere ved siden av undervisningen.

Asker Kunstfagskole tilbyr toårig høyere utdanning i visuelle kunstfag. Utdanningen passer for deg som ønsker å arbeide med kreative fag. Les mer og søk på askerkunstfagskole.no.

«Det beste med skolen er mulighetene»

– For meg er det beste med skolen alle mulighetene vi får! Fra å ha levende modeller, til å få råd fra lærere med kunstfagbakgrunn er veldig verdifullt. I tillegg har vi tilgang på utstyr som jeg ikke hadde hatt råd til å kjøpe, eller kunnskap til å bruke, sier Mar Kvale (21).

Før hun begynte på Asker kunstfagskole, gikk hun på IB-linja på Vardafjell videregående skole i Haugesund. Realfagene matte, kjemi og biologi var refrenget i skolehverdagen, med tall, logikk og spørsmål som alltid hadde to streker under svaret. Hva fikk henne til å endre kurs?

– Jeg tok et friår etter videregående hvor jeg brukte mye tid på å tegne og male. Jeg fant ut at jeg ville lære meg mer om kunst, og derfor søkte jeg meg til Asker kunstfagskole, sier hun.

Men hva med mulighetene videre? Hva gjør studentene når de er ferdige med to år på kunstfagskolen?

– Det er et hav av yrkesmuligheter. Noen av studentene starter egen virksomhet etter to år her, og mange velger å studere videre innen design, animasjon, arkitektur, kunst eller foto, forklarer rektor Catrine Thorstensen.

Frister det å studere på en skole hvor du kan fordype deg i kunstfag? Da gjelder det å søke før den 20. april. Les mer og søk på askerkunstfagskole.no.

Kreativt miljø

Sverre Wiland Gruenke (21) bor i Drammen, og går i andre klasse på Asker kunstfagskole. Han er takknemlig for det kreative miljøet som preger skolen.

– Jeg har alltid likt kunst og å uttrykke meg kreativt, og jeg opplever det som et privilegium å omgås andre som deler mine interesser, og som lager kunst hele tiden, sier han.

Han trekker spesielt frem lærernes kompetanse, og det kreative og støttende miljøet. I likhet med mange av de andre studentene, beskriver Sverre følelsen av å ha landet i et miljø der de kan videreutvikle seg. Og ikke minst, en skole som forbereder dem på å den virkelige verden.

Next article