Home » Kvinner i karrieren » – Her får jeg mulighet til å gjøre en forskjell
Sponset

Da Sarah Warloe skulle velge karriere var valget lett – hun skulle til industrien.

– Det aller viktigste er å velge det man ønsker, sier Warloe om et av livets vanskeligste valg – studieretning og karriere.

For henne var valget lett. Hun skulle bli sivilingeniør. Etter ferdig studietid var hun heldig nok til å få en trainee-stilling hos Elkem Bremanger, som til slutt førte til fast stilling som Supply chain manager, hvor hun driver med salg, logistikk og råvarehåndtering.

– Sivilingeniører blir poteter som kan brukes til alt, sier Warloe lattermildt.

Selv er hun veldig fornøyd med å ha fått en så variert arbeidsdag, hvor arbeidsplass er en blanding mellom produksjonsanlegg og kontor. I tillegg har hun fått mye ansvar, som gjør hverdagen fleksibel.

Les mer om karrieremuligheter i Elkem

Sarah Warloe

Utdannet sivilingeniør og Supply chain manager i Elkem

Selv om industribransjen tradisjonelt har vært en mannsdominert arbeidsplass, hadde Warloe lite tanker rundt dette ved valg av studieretning. I arbeidslivet ser hun likevel at bransjen fortsatt har et overtall av mannlige ansatte. Likevel tror hun Elkem Bremanger er en foregangsbedrift i å ha lik fordeling av kjønn, med cirka halvparten menn og kvinner i lederstillinger.

– Det varierer fortsatt veldig innad i bransjen. På vedlikehold og transport er det klart flest menn, men i logistikk og administrasjon er det overtall av kvinner.

Selv mener hun det er viktig å få flere kvinner inn i industrien som bransje, samt ingeniøryrket.

– Det gjør mye for dynamikken i gruppen. Man har ulike måter å se ting på, og det kan føre til en berikelse.

Les mer om karrieremuligheter i Elkem

I tillegg har Warloe kun lovord å si om det å være kvinne i industrien.

– I industriyrket har jeg fått muligheter jeg ikke ville funnet andre steder, både med tanke på stillinger og geografisk. I industrien må man ofte litt ut på distriktene, og man må være litt eventyrlysten.

For de som er i tvil, har hun kun én oppfordring:

– Det er bare å tørre å satse.

Av Morten Risberg

Neste artikkel