Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Gir muligheter for personlig vekst og heier på kvinner i tech
Sponset

Gjensidige vet at kunnskap skaper utvikling. Derfor legger de forholdene godt til rette for intern mobilitet, faglig utvikling og til å jobbe i ulike stillinger. De jobber også aktivt for å rekruttere flere kvinner til stillinger innen teknologi.

Med nesten 4 300 ansatte er Gjensidige et stort konsern som dekker et svært vidt spekter av fagområder og avdelinger. Derfor trenger selskapet mye forskjellig kompetanse, og ikke minst påfyll av ny kunnskap for å lede an i utviklingen. Karoline Weidemann (29) og Maria Eilertsen (27) har ulik bakgrunn og jobber i svært forskjellige stillinger. Fellesnevneren for dem er imidlertid at de deler oppfatningen om at Gjensidige er et selskap som legger godt til rette for videreutvikling og gir medarbeiderne gode muligheter til å gjøre karriere internt.

Kombiner studier med jobb

Karoline Weidemann startet som skadebehandler i 2016. Etter noen år ønsket hun å ta en executive master i organisasjon og ledelse. Helst ved siden av jobb.

– Gjensidige la virkelig til rette for at jeg skulle klare å kombinere studier med samlinger og fulltidsjobb. Jeg hadde også lyst til å utvikle meg videre i selskapet og søkte på en nyopprettet stilling som bærekraftsansvarlig i skadeavdelingen for privatmarkedet, i samråd med nærmeste leder. Etter tre år i den stillingen fikk jeg ny jobb. Nå som bærekraftsanalytiker på konsernnivå, forklarer Karoline.

Maria Eilertsen kom til Gjensidige i 2021 og startet som designer, samtidig som hun var midt under utdanning for å bli frontend-utvikler.

– Andre arbeidsgivere hadde sikkert sagt at jeg kunne komme tilbake når jeg var ferdig med utdannelsen. Isteden fortalte de at det fantes et team som kombinerer design, utvikling og innhold. Der trodde de jeg ville passe inn. Så da begynte jeg med design, men fortsatte som utvikler i det samme teamet rett etter at jeg var ferdig med utdannelsen i oktober. Gjensidige tilrettela også for en mentorordning, sånn at jeg alltid hadde en sparringspartner å ta opp ting med da jeg var på jobb. Det skjer mye kompetanseutvikling gjennom arbeidshverdagen, og særlig fordi jeg samarbeider med kolleger med ulike kompetansebakgrunn, forteller hun.

Ingen kjenner dagen bedre

Gjensidige har sikret liv, helse og verdier i over 200 år. Erfaringen vår gjør at vi vet mer både om alt som kan gå skeis – og alt som kan forhindres. 

Mange muligheter og god kultur

Det er mange spennende muligheter i Gjensidige. For de som ønsker seg forandring eller personlig vekst finnes det hele tiden utfordrende stillinger man kan søke på internt, fremfor å søke seg vekk fra selskapet. Det handler ikke bare om å søke nye stillinger innen egen avdeling, men ofte på tvers av både fagområder og avdelinger.

– De fleste jeg treffer i Gjensidige, og som har vært her i mer enn fem år, jobber ikke med det samme i dag som da de begynte. Det er fordi selskapet er i kontinuerlig utvikling, noe som gjør at det stadig dukker opp nye muligheter for oss som jobber her også, sier Maria.

– Vi har en veldig god kultur der vi både er opptatt av individuell prestasjon og å lykkes som team. Konsernet er opptatt av kompetanseutvikling og drives fremover av kunnskap. Nettopp derfor er det så viktig at det blir lagt til rette for at kunnskapen både ivaretas og videreutvikles. Hvis en medarbeider ønsker å utvikle seg, så får vi den støtten og hjelpen vi trenger for å gjøre det. De er også flinke til å gi oss utfordringer. Det er bra, for er det noe man virkelig lærer av og vokser på, så er det det som skjer utenfor komfortsonen, fortsetter Karoline.

Kvinneandelen øker

Maria Eilertsen trekker også frem hvordan Gjensidige legger forholdene til rette for å rekruttere kvinner til stillinger innen teknologi.

– Jeg har vært en del av tech-miljøet i mange år. I mange deler av dette miljøet har jentene vært underrepresentert, eller ikke til stede i det hele tatt. Det er fantastisk at Gjensidige jobber for å jevne ut denne ubalansen. Da jeg begynte i 2021 ansatte de 35 prosent kvinner til nye stillinger innen teknologi og innsikt, og i 2022 var andelen blant nyansatte økt til 38 prosent. Vi har økt attraktiviteten blant kvinner, og kom på 20. plass i Universum sin kåring blant landets mest attraktive arbeidsgivere innen IT for kvinner. Det betyr at det går den helt riktige veien og det er det veldig kult å være med på, avslutter Maria.

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs, og har tilbudt forsikringstjenester i mer enn 200 år. Vi har rundt 4 300 ansatte og tilbyr forsikringsprodukter i Norge, Danmark, Sverige og i Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing.

Les mer på gjensidige.no

Av Tom Backe

Next article