Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Fra trainee til konserndirektør – uten en klar karriereplan
Sponset

Ingeborg Gjærum hadde sommerjobb i Volue. Så ble hun rådgiver, og i dag er hun Chief Operating Officer. – Jeg hadde egentlig ikke noen plan, og hadde aldri sett for meg at jeg en dag skulle ha en plass i konsernledelsen, sier hun.

Ingeborg har kanskje ikke den typiske bakgrunnen for noen som jobber i techbransjen. Hun var miljøverner og jobbet i Natur og Ungdom, der hun etter hvert ble leder rett etter videregående. Etter det jobbet hun for forskjellige miljøvernorganisasjoner.

Etter noen år utdannet hun seg til ingeniør, for å bli en bedre miljøverner. Men hva har egentlig miljøvern med et stort teknologiselskap å gjøre?

– Miljø og energi er viktig for Volue, og jeg får være med og jobbe med de store spørsmålene i vår tid, sier Ingeborg.

Volue er et teknologiselskap med norske røtter, som leverer programvare og tjenester til aktører i flere samfunnskritiske bransjer. Dette inkluderer energiproduksjon, nettinfrastruktur, anleggsbransjen samt vann og avløpsindustrien. Som et av Europas mest spennende grønne teknologiselskaper er det stor grad av innflytelse i å forme rollene i Volue. Ansatte blir alltid hørt og kan gjøre en forskjell.

 Innimellom har det til og med gitt ekstra muligheter å være kvinne, fordi jeg har skilt meg ut.

Gir ekstra muligheter å være kvinne

Som COO tilrettelegger Ingeborg for dem som lager og leverer Volues produkter. Hun leder et team med mange ulike fagdisipliner. At hun er kvinne, og til og med kvinnelig leder i en mannsdominert bransje, har hun aldri opplevd som negativt.

– Jeg har vært veldig opptatt av å være meg selv. Innimellom har det til og med gitt ekstra muligheter å være kvinne, fordi jeg har skilt meg ut, sier Ingeborg, og roser ledelsen i Volue.

– Uten at jeg har hatt noen klar karriereplan, har jeg først og fremst vært opptatt av å lære mest mulig og gjøre mest mulig ut av de oppgavene og rollene jeg har hatt. Så har jeg vært heldig med ledere som har sett meg, heiet på meg og utfordret meg på å kaste meg ut i det, også når jeg selv har vært usikker.

Et lite spark bak

Nå er Ingeborg opptatt av å gi flere kvinner sjansen til å gjøre karriere. Hun mener det å få flere mennesker med ulike bakgrunner samlet gir mer kreativitet og et bedre miljø.

– Vi bruker mye tid på å tenke på hvordan vi kan få flere kvinner inn i tech-bransjen og i Volue. Vi jobber også med å beholde kvinnene over tid. Vi passer på at kvinnene blir sett og kanskje gir vi dem en liten dytt i ryggen, sier Ingeborg, og legger til:

– Vi tror at for å være et vellykket selskap, må vi bringe alle til bordet og mangfold er i sentrum for alt vi gjør. Volue handler om mennesker og vi streber alltid etter en flat struktur der alle føler seg inkludert, verdsatt og anerkjent for sin individuelle innsats.

Jobb hos oss

Vil du jobbe med utvikling, salg, markedføring eller leveranse av teknologi som bidrar til en mer bærekraftig fremtid? Da vil vi høre fra deg!

Av Marte Frimand

Next article