Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » Fra support til supplies
Sponset

Da Ashwarya Sharma begynte i HP for rundt to og et halvt år siden, startet hun på support. Etter to år, ble hun oppfordret til å søke ny stilling, og i dag jobber hun som Supplies Category Lead.

– Da jeg så stillingsutlysningen, tenkte jeg egentlig at jeg ikke har nok erfaring for denne jobben. Så var det så mange innad i HP som motiverte meg til å ta steget. Jeg søkte, var gjennom et par intervjurunder, og nå sitter jeg her og har ansvar for blekk og toner for Norge, Finland og Baltics, sier Sharma.

Ashwarya Sharma

Supplies Category Lead i HP

Nå har hun vært i stillingen i snart et halvt år, og lærer fortsatt mye nytt.

– Jeg har fått veldig god opplæring og støtte av ledere og kolleger her i Norge og internasjonalt. I HP er det mye kunnskap og erfaring og alle deler velvillig og hjelper der det trengs. Det motiverer meg til å prestere bedre på jobb. Denne utviklingen har vært veldig stor og positiv for meg, sier hun.

Oppfordres til utvikling

Sharma forteller at det stadig dukker opp nye stillinger innad i HP, og at de ansatte blir oppfordret til å utvikle seg videre.

– Man blir ikke sittende stille på ett sted. Hvis man har nådd målet sitt, kan man alltid sette seg nye mål, sier hun, og legger til at hun nå har blitt hektet på tech.

De ansatte i HP blir oppfordret til å utvikle seg videre.

– Jeg tror mange tenker at tech er vanskelig og krevende, men det finnes så mange retninger, og det er et mangfold av jobber og muligheter, sier hun.

Opptatt av mangfold

Verner Hølleland, administrerende direktør i HP Norge, forteller at mangfold blant de ansatte, er noe de er veldig opptatt av.

The HP Way handler om at vi bygger en inkluderende kultur med tillit, respekt og verdighet for alle.

– Våre grunnleggere utviklet denne kulturen på 60- og 70-tallet. Den var helt unik i arbeidslivet den gangen og ble kjent som The HP Way. En viktig del av The HP Way handler om at vi bygger en inkluderende kultur med tillit, respekt og verdighet for alle, sier han.

30 prosent kvinner

I dag er rundt 30 prosent av de ansatte i HP kvinner. Hølleland understreker at det er veldig bra, men at han gjerne skulle sett enda flere kvinner hos dem.

Kompetanse kan utvikles.

– Det hender jeg får spørsmål om hvorfor det er så viktig for oss å få flere kvinner inn. Er det ikke kompetanse og erfaring som er det viktigste? Jo, vi legger stor vekt på det, men kompetanse kan utvikles. I vår bransje er det en rasende utvikling, og den kompetansen som var relevant for fem år siden, er ikke nødvendigvis like relevant i dag, sier direktøren, og legger til:

– Flere kvinner, og et generelt mangfold, gir større engasjement og bedre diskusjoner og beslutninger, som igjen leder til bedre resultater for våre kunder, partnere og ansatte.

Jobber kontinuerlig med å rekruttere kvinner

Den viktigste jobben HP gjør for å tiltrekke seg flere kvinner, er å spre omtale om HP og verdiene de har.

– Det ser vi at vi har lykkes med. Flere av de som søker, har hørt mye bra om HP, og valgt å søke på grunn av det, sier Hølleland.

Lederteamet har flere diskusjoner og workshops på hvordan vi gjennomfører intervjuene, og hvilke spørsmål vi stiller.

– Vi jobber også grundig med stillingsutlysningene og intervjuprosessen. Vi vet for eksempel at en del kvinner lar være å søke hvis ett av kravene ikke matcher. I selve intervjuprosessen, vet vi at kvinner kan være mer beskjedne enn menn. Vi i lederteamet har flere diskusjoner og workshops på hvordan vi gjennomfører intervjuene, og hvilke spørsmål vi stiller, sier han videre.

Nettverk for kvinner

– Når vi først har ansatt en ny kvinne, har vi flere aktiviteter og nettverk for kvinner, som de kan delta på hvis de vil. Det er med på å styrke fellesskapet mellom kvinnene i HP. Vi ser at når kvinnene først har kommet inn og slått seg til ro, så trives de aller fleste godt. Det er vi veldig glade for, sier Hølleland.

Journalist: Marte Frimand

Next article