Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » DNBs talentprogram har rekordhøy kvinneandel: – Teamene som utvikler bankløsningene våre må speile samfunnet som bruker dem
Sponset

DNBs Greenhouse-program gir noen få utvalgte en unik IT-utdannelse som er ettertraktet både i bankkonsernet og i resten av samfunnet. Nå ønsker de å bli kjent med enda flere motiverte og lærevillige folk – fra hele samfunnet. «Vi har tro på rekruttering av mangfold»  

– DNB er så mye mer enn bare bank, sier Fredrik Svendsen, leder av Greenhouse, som er DNBs talentprogram innen IT.   

Fredrik Svendsen

Leder av Greenhouse DNB

Bak tjenestene og medarbeiderne i DNB, finnes noen av de beste hoder innen IT, teknologi og utvikling, fortsetter han å beskrive.  

– De jobber med veldig konkrete systemer, tjenester og funksjoner som millioner av mennesker benytter hver dag, og er en uhyre viktig jobb for samfunnet, sier lederen, som påpeker at det er et stort spekter av IT-jobber i konsernet.  

Internt talentprogram

Mange av disse hodene kommer fra DNBs eget talentprogram, Greenhouse.  

IT-utdanningen varer opptil tre år, og består av tre forskjellige linjer; utviklerløypen, sikkerhetsingeniørløypen, og en IT-arkitektløypen.  

– De er alle under samme tak, og læring og diskusjoner foregår på tvers av linjene. I enden har noen spesialisert seg enten innen sikkerhet eller arkitektur som er en svært så etterspurt kompetanse for oss, forklarer Svendsen.  

Han erkjenner at nåløyet for opptak er lite, men at det ikke må demotivere interesserte søkere.  

– Historisk har vi rekruttert flinke folk fra de større utdanningsinstitusjonene i Norge, og de kommer gjerne fra linjer som datateknologi, dataingeniør, eller informatikk. Men vi ønsker også å bli kjent med folk utenfor de tradisjonelle, tyngre faglinjene, sier Svendsen.  

– De har kanskje hull i CVen, eller ikke fullført utdanning, men de kan likevel ha en erfaring som gir merverdi for programmet fordi dem har rett innstilling, tæl og motivasjon.  

Stillingsannonsene for Corporate Graduate og DNB Greenhouse 2023 er lagt ut nå.

Mangfold for faglig utvikling

Han har nemlig tro på at mangfold også skaper forutsetning for god faglig utvikling og utvikling av sikre, robuste og bærekraftige løsninger.  

– Vi har eksempelvis 50 prosent kvinneandel, som er meget høyt i forhold til andre utdanninger og stillinger innen IT eller teknologi. Dette har vi rekruttert spesifikt mot gjennom samarbeid med universiteter, og bevisst kulturbygging, sier han.  

– Vi er stolte av kjønnsandelen, men vi er også stolte over den varierte bakgrunnen og utdanningen til kandidater. Det er derfor vi ønsker å bli tilnærmet av interesserte fra alle hjørner av samfunnet, både nasjonalt og internasjonalt.  

Svendsen legger ikke skjul på at de ønsker gode folk, men minst like viktig er villigheten til å lære.  

– Det viktigste er at de er motiverte og engasjerte. Vi ønsker de som har riktig forutsetning for å bli gode – ikke nødvendigvis de som er best fra før av.  

Les mer om karriere og utviklingsmuligheter i DNB på jobb.dnb.no

En lys fremtid

DNB og Greenhouse har fokus på en arbeidskultur bestående av respekt, likeverd og personlig utvikling, påpeker Svendsen. Og siden DNB er en såpass stor aktør, ønsker de å ta på seg et samfunnsansvar ved å jobbe mot en bærekraftig, samfunnsnyttig og verdifull hverdag for flere millioner mennesker. 

– Samfunnsansvar ligger til bunn i mye vi gjør, både på forretningssiden så vel som ved samarbeidspartnere, samt rekruttering.  

Og for de som blir tatt opp i talentprogrammet, er fremtiden svært lys, mener Svendsen.  

– Alle som går dette løpet blir veldig flinke folk, og de er med på å bestemme hvor i DNB de ender opp til slutt. I tillegg kan de velge og vrake i jobber utenfor konsernet også.  

Les her hvordan nyansatte Marius og Valeria opplever å være graduates i DNB

Av Morten Risberg

Next article