Skip to main content
Home » Kvinner i karrieren » – Det er viktig at begge kjønn er representert
Sponset

Hos Lenovo er de ikke i tvil om at en god teknologibedrift trenger et mangfold av ansatte. Det å få dyktige medarbeidere av begge kjønn er derfor viktig.0800

– Representasjon av kvinner i IT er en utfordring i hele bransjen. Vi må sørge for at flere kvinner vurderer en karriere innen teknologi ved å fremsnakke kvinnene som jobber her allerede. På den måten kan vi inspirerer andre til å velge en karriere her, sier country general manager i Lenovo, Marthin Storm Hansen. 

Marthin Storm Hansen

Country general manager i Lenovo

Globale systemer

En av kvinnene som har en viktig stilling i Lenovo er Nina Foss. Hun er senior manager i Europa, og er blant annet ansvarlig for at selskapets globale systemer utvikles og implementeres tilpasset Europas behov og ønsker. Dette bidrar til at selgere og partnere kan utføre kjerneaspektene av jobbene sine mer effektivt. 

Nina Foss

Senior manager i Europa

– Vi har nylig lansert en global plattform for våre partnere og distributører, som heter Lenovo Partner Hub. Her finner de all informasjon om produkter, kampanjer, nyheter, arrangementer, markedsmateriell og sine partnersider, der de administrerer og oppdateres på Lenovo-salg i deres bedrift, sier hun. 

Jeg visste at mulighetene for å utvikle seg og få spennende roller fremover var til stede

Stort selskap

– Jeg har aldri en kjedelig dag, men savner reising og det å møte kollegaer i Europa. Det er motiverende og inspirerende å få samarbeide med teams innen salg, marked, finans og IT, både i Europa og andre steder i verden, sier hun. 

Foss kjente godt til selskapet før hun begynte å jobbe der selv i 2016.   

– Jeg synes selskapet har en god kultur, bra produkter og lojale kunder. Lenovo er et globalt et stort selskap med 63 000 ansatte, og jeg visste at mulighetene for å utvikle seg og få spennende roller fremover var til stede, sier hun.  

Det er viktig for meg at Lenovo ser menneskers forskjellighet som en styrke og et potensiale i stedet for et problem.

Betyr mye

For Foss betyr det mye å jobbe i et firma som har fokus på mangfold og inkludering. 

– Det er viktig for meg at Lenovo ser menneskers forskjellighet som en styrke og et potensiale i stedet for et problem, sier hun. 

Og til tross for at hun jobber i et teknologifirma, er hun selv ingen teknologifrik. 

– Jeg får mye energi av å kunne lære mer om hvordan teknologien kan hjelpe oss med å jobbe smartere, mer effektivt og forenkle hverdagen. Man må definitivt ikke være en teknolog for å jobbe i et IT-selskap. Det finnes mange spennende stillinger for oss som ikke er IT-nerder, sier hun.

Utvikle karrieren

Hansen forteller at Lenovo har to fokusområder når det gjelder kvinnelige ansatte. 

– Det første er rekruttering, og det andre er karriere og forfremmelse. Ved rekruttering har vi lokale mål som sørger for å sikre at vi bygger en liste med gode kvinnelige kandidater for nåværende og fremtidige stillinger, sier han. 

Dette gjøres blant annet gjennom nettverk og med hjelp av nåværende kvinnelige ansatte. 

– For kvinnelige ansatte som allerede er hos Lenovo, har vi som mål å sikre at de også utvikler en karriere her. Det gjøres ved at alle har karriereplaner, legger han til. 

Vårt merkevareløfte er «smartere teknologi for alle».

Refleksjon av samfunnet

Han mener det er viktig at begge kjønn er representert. 

– Vi henvender oss til et bredt sett med kunder og gir teknologi til mennesker i alle aldre, kjønn og bakgrunn. Derfor er vårt merkevareløfte «smartere teknologi for alle». For å lage produkter og løsninger til dette brede spekteret av kunder, trenger vi å sikre at deres behov og preferanser blir vurdert i alle ledd, sier Hansen.

Journalist: Katrine Andreassen 

Next article