Home » Kvinner i karrieren » Bli systemutvikler du òg
Sponset

Åshild var ikke sikker på hva hun skulle studere etter videregående. Et mer eller mindre tilfeldig veivalg førte henne inn i techverdenen og nå blir hun medeier i firmaet Kodemaker som er et konsulentfirma for systemutvikling.

Tar du en titt på nettsidene til Kodemaker vil du finne både kodemekkere, utviklere, kodemagikere, kodeknekker, og en løsningsmann. Åshild K. Thorrud 35, er systemutvikler men veien dit var ikke gitt på forhånd.

– Det var egentlig et ganske tilfeldig valg. Da jeg skulle begynne å studere lette jeg etter ulike steder, og siden faren min hadde gått på NTNU i Trondheim, så tittet jeg litt der. Dette studiet søkte etter folk som ville være med på en revolusjon innen mobilteknologi, og det ville jeg, forteller Åshild.

Åshild K. Thorrud

Systemutvikler

Hvordan synes du studiet var?

– Jeg hadde ikke noe spesiell datainteresse fra før, og mange på studiet hadde programmert siden de var 14 år. Jeg synes det var vanskelig, men fullførte selv om jeg var usikker underveis. Da jeg begynte å jobbe synes jeg det ble gøy, så jeg er veldig glad jeg tok den retningen.

Partner etter tre år

Kodemaker består av 26 erfarne seniorkonsulenter med høy kompetanse innen systemutvikling. Konsulentene er stort sett plassert ut hos ulike kunder over kortere eller lengere perioder. Selskapet eies 100 prosent av de ansatte, og etter å ha vært ansatt 1 år kan man bli medeier. Etter tre år på heltid blir man normalt partner/eier, på lik linje med alle andre. Det betyr årlig utbytte, stor mulighet til å påvirke veien videre, og en arbeidsgiver som virkelig brenner for å lage en attraktiv arbeidsplass for sine ansatte. Åshild hadde hatt flere andre jobber før hun kom til Kodemaker, og forteller at firmaet hadde et gode rykte.

Det er kjempestor etterspørsel etter kvinnelige utviklere

– Ja, jeg hadde hørt om det før og hadde hørt at de som jobber der er flinke. Jeg visste at det var vanskelig å få jobb der, men jeg var heldig og ble kontaktet av de direkte. Etter noen runder i tenkeboksen var jeg klar.

Hva vil du si er det beste med å jobbe i Kodemaker?

– Selskapet er akkurat passe stort, og selv om vi ofte er utplassert så er det flere sosiale sammenkomster. Det er fleksibel arbeidstid, fin lønnsmodell, og dette med å kunne bli medeier trakk jo veldig opp.

Få jentene på banen!

Du jobber vel i en mannsdominert bransje?

– Det er ikke mange jenter i Kodemaker nei, og det skulle jeg jo sett at det var, selv om jeg er vant til å jobbe bare med gutta, så trenger vi jo mangfoldet. Teknologi infiltreres i alt i verden og vi trenger damer som utvikler løsninger, som for eksempel bare damer skal bruke. Det er kjempestor etterspørsel etter kvinnelige utviklere, forteller Åshild.

Teknologi infiltreres i alt i verden og vi trenger damer som utvikler løsninger, som for eksempel bare damer skal bruke.

Åshilds oppgaver kan bestå av programmering, utvikling av applikasjoner, websider og systemer. Konsulentene jobber både i frontend og backend.

Hva er det som er spennende med å være en systemutvikler?

– Jeg synes det er gøy å skape og produsere ting som mange bruker, og det er jo en fordel at det er god lønn. Mange tror denne jobben er for gamere og nerder, men det er det ikke. Jeg oppfordrer alle, og spesielt jenter, til å komme seg igjennom utdannelsen og oppdage hvor spennende denne jobben er, oppfordrer Åshild avslutningsvis.

Les mer om Kodemaker her!

Journalist: Cathrine Naglestad

Neste artikkel