Skip to main content
Sponset

Dødeligheten i oppdrettsnæringen: – Vi kan redusere fiskedødeligheten ved å ta i bruk kunstig intelligens

Et norsk teknologiselskap har utviklet et styringssystem basert på avansert AI-teknologi. Styringssystemet kan redusere dødeligheten blant oppdrettsfisk med opptil 50 prosent. Høy fiskedødelighet er et problem i norske oppdrettsanlegg. 2022 var rekordår med 58 millioner død oppdrettsfisk. Det er det høyeste tallet noen gang. 70 prosent av dødeligheten skjer som følge av stress under trengingsoperasjoner … Continued
Bærekraftige matsystemer

Fiskehelse må lønne seg i norsk havbruksnæring

Havbruksnæringen er en svært viktig næring, en næring full av muligheter. Men først må utfordringene med fiskehelse løses. Næringen er svært viktig av to grunner. For det første er dette Norges nest største eksportnæring, og bidrar til aktivitet og vekst langs hele kysten. Næringen har også stort potensiale for vekst. For det andre er sjømat svært … Continued
fremtidens matproduksjon

Bønder, beredskap og bærekraft: Norsk matproduksjon er fremtiden

I Norges Bondelag har vi lenge sagt det: Landbruk er beredskap. Nå ser stadig flere verdien og viktigheten av norsk matproduksjon og at det bor folk i hele landet – en anerkjennelse som også kom tydelig fram i regjeringens totalberedskapsmelding i januar. Et bærekraftig og robust landbruk ligger i vår natur. Vi bønder forvalter jorda … Continued