Skip to main content
Sponset

Fiskehelse i fokus: Løser problemet før det oppstår 

Oppdrettsnæringen er en av Norges viktigste eksportnæringer, og god fiskehelse er avgjørende for videre vekst og bærekraft. Samtidig kan begroing på notposer føre til stress for fisken, økt smittefare og høye, uforutsigbare kostnader knyttet til tiltak. Gründerbedriften Probotic har utviklet en løsning som forebygger groing og reduserer produksjonsrisikoen – før problemet oppstår. Begroing av alger … Continued
akvakultur

Norsk akvakulturteknologi – vårt viktigste bidrag for å mette verdens befolkning

Verdens matvaresystemer står for en tredjedel av verdens klimagassutslipp, og legger beslag på 38 prosent av verdens isfrie landareal. Dette gjør matsystemene til en av de største klimasynderne, kun slått av energisektoren. Den store majoriteten av matproduksjon foregår i dag på land, og ifølge FNs naturpanel (IPBES) er landbruk og arealbruksendringer en av de største … Continued
Sponset

Sørger for rent vann i verdens største landbaserte oppdrettsanlegg

Når islandske First Water, tidligere Landeldi, nå er i gang med å bygge verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for fullvoksen laks, er det teknologi fra Nordic Clean Pumps i Haugesund som gjør at vannet kan gjenbrukes uten å ofre vannkvalitet. Nordic Clean Pumps’ teknologi går i korthet ut på flytting av vann, og kontroll på vannet … Continued
Sponset

Nestlé fremmer en mer bærekraftig tilnærming til matproduksjon gjennom regenerativt landbruk

For mange er regenerativt landbruk fortsatt et ukjent begrep, men Nestlés kommunikasjonssjef, Celin Huseby, håper at mer bærekraftige dyrkingsmetoder vil bli regelen snarere enn unntaket om ti år. Som verdens største mat- og drikkevareselskap hviler det et stort ansvar på bærekraftig produksjon og å være i stand til å opprettholde forsyning av varer til forbrukere. … Continued
Sponset

Bærekraftig og fremtidsrettet matproduksjon i berghaller

«Utfordringer i dagen – løsninger i grunnen» – sjelden har vel mottoet til Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) passet bedre! Vi snakker selvsagt om matproduksjon i berghaller. Verdens første underjordiske gård, 33 meter under London, dyrker salat og grønnsaker for byen. Gården hevder å bruke 70 prosent mindre vann enn en konvensjonell, overjordisk gård. I … Continued